L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 17 de febrer del 2019

L'Ajuntament adjudica les pistes de calistènia i street work en els Sequers i la Goleta.


El govern de Compromís ha adjudicat l'execució del projecte "Subministrament i instal·lació de circuits de calistènia i pistes d'street workout”, tant en el casc urbà com en la platja, a l'empresa “Hags Swelek, SA" per un import total per als dos lots de 47.083 euros.

Sis empreses s'havien presentat a la licitació del contracte que contempla la instal·lació en el casc urbà en la zona de Sequers (fotografia superior), com es pot veure en el plànol adjunt, mentre que en la platja estarà en la zona annexa al Parc del Molló. El temps d'instal·lació és 2 mesos a partir de la presentació de documents i acta de replanteig.

Les obres que ara es contracten estaven contemplades dins de les inversions del pressupost municipal, i només van ser votades a favor pel govern de Compromís. Segons el plec de condicions, les instal·lacions han de tindre en condicions normals una vida útil superior als 5 anys i per a executar-les es disposa d'una consignació pressupostària de 69.300 euros.


Emplaçament a la Goleta
Les noves instal·lacions permetran l’entrenament al carrer (en inglés street workout), una activitat esportiva  on s’usa el propi cos i qualsevol objecte per a realitzar els exercicis físics, al carrer, en parcs o espais públics. 

Els seguidors consideren que més que una forma d’entrenament, la filosofia d’aquest moviment esportiu és una forma de vida que es basa en valors com el respecte i l’educació.

És per tant un entrenament físic a l’aire lliure, amb la qual cosa es promou la llibertat en l’activitat física, perquè cada individu el que fa és adaptar-la a les seues condicions i possibilitats.

Encara que hi ha bastant semblança entre les dues disciplines esportives, la calistènia es bases més en exercicis efectuats amb el propi pes corporal.