L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 23 de febrer del 2019

Jordi Joan exigeix el Govern central limitar la publicitat del joc amb mesures similars a les de l’alcohol o el tabac


El diputat de Compromís a les Corts i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha registrat una proposta per tal que les Corts sol·liciten a l’Estat espanyol la publicació d'un Reial Decret relatiu a les activitats de joc de forma que introduisca limitacions a la publicitat similars a les que actualment s’apliquen a l’alcohol o al tabac.

Segons Joan, “cal limitar la publicitat del joc en considerar-lo  una activitat d’especial risc per a la salut i orientar les polítiques cap al joc responsable i la protecció prioritària del menor i persones vulnerables. Caldria prohibir la participació de persones conegudes en els anuncis publicitaris, eliminar la promoció, regal de crèdit o bonus, que no siga reclam per a realitzar apostes; obligar a les operadores d’apostes a informar dels riscos que comporta el joc i l'addició, a més d’eliminar la publicitat sobre el joc en els mitjans de comunicació de masses i espais públics”.
 
L'alcalde de Tavernes proposa prohibir que les cases d’apostes i jocs online envien notificacions de missatgeria instantània a través de dispositius mòbils o electrònics; i que s’evite que operadors de joc promocionen esdeveniments esportius i equips de categories juvenils i inferiors.

La preocupació social davant l’expansió del joc al nostre país és cada vegada major. Anuncis publicitaris constants i agressius, més cases d’apostes per tot arreu –algunes de les quals situades a tocar d’escoles i centres educatius–, màquines d’apostes als establiments d’hostaleria i, sobretot, el joc online des del 2012 que permet apostar des de qualsevol lloc i a qualsevol hora sense cap limitació,el fet que persones conegudes cauen en el món de les apostes són temes que preocupen el diputat valler. 

Jordi Joan recorda que les Corts Valencianes tramiten un projecte de Llei del Joc, per reforçar les mesures de protecció dels menors i contra la ludopatia. També la llei de mesures fiscals de 2018 contempla canvis en la regulació de la publicitat en esta matèria per a evitar l’exposició als infants.


La regulació del joc online i la publicitat del sector són competència estatal i, malgrat la preocupació social, cap govern de la Moncloa ha pres cartes en l’assumpte. Davant la preocupació social existent i pels problemes associats que afectan nombroses famílies valencianes, esperem que la proposta de Compromís encete el camí a buscar una possible solució a les addiccions sorgides arran d’aquesta expansió del joc”, ha conclòs el diputat Jordi Joan.