L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 de febrer del 2019

Pregó de les Falles 2019 de Tavernes



La regidora de Festes i Cultura, Encar Mifsud, ha estat l'encarregada de realitzar la “Crida de les Falles 2019”, fent bona la decisió presa per la Junta Gestora de la Federació de Falles de Tavernes i davant el fet que Tavernes no compta enguany amb una fallera major que represente a tot el col·lectiu local.

L'acte ha tingut lloc des de la balconada de l'Ajuntament, on en unes primeres paraules dirigides al món faller per l'alcalde i president nat, Jordi Joan, ha expressat el desig propi i de l'Ajuntament de què les falles es visquen amb intensitat, però també que siguen un espai de convivència i germanor. També expressava el desig d'unes fallers acollidores, tant amb tot el veïnat, com en els molts forasters que ens visiten.

 
 

Encar Mifsud s'ha dirigit a les sis comissions falleres reunides en la plaça Major per a agrair-los la confiança en la seu persona i expressava que era un orgull per a ella.

La regidora ha començat el parlament amb una reflexió sobre la festa fallera i les falles i demanava viure-les des de la convivència i tolerància, des de la potenciació de les tradicions. Així, assenyalava que les falles ser festa, música, pólvora, foc, treball, amistats, però també una ofrena per als sentits per l’estima de tot el poble per la música, pels colors i les formes dels monuments faller i per la bellesa dels nostres vestits.



 
Remarcava el treball de publicar els llibrets i de fer la cavalcada del ninot i tenia un record al treball d’artistes fallers, d’indumentaristes, de perruqueres, floristes, músics, pirotècnics, "tots en conjunt que han fet que la festa siga cada vegada més gran i es convertesca en enriquidor patrimoni cultural i festiu que hem de protegir com a Patrimoni de la Humanitat que són".

La regidora posava l'èmfasi en el fet que les falles han de ser motor del nostre poble, vincle d’unió d'amics i famílies, d'hospitalitat i demanava al món faller "treballar per l'objectiu de potenciar les nostres tradicions i cultura, d'omplir de música, art, color i festa els nostres carrers i de germanor els casals".

 
En aquest context, reflexionava en veu alta que calia deixar en segon pla el competir i que el compartir la passió per les falles ens impulse a treballar perquè les falles siguen el referent d'un poble vibrant, on la gent ix al carrer a gaudir i viure amb intensitat la festa, amb la mirada posada en el futur, però sense oblidar les nostres arrels, la nostra essència.

 
També va tindre un records per al veïns a qui no agrada tant la festa fallers, però les bones relacions han de ser fonamentals perquè cadascú tinga el seu espai dins de la setmana fallera, i demanava que en els actes fallers, en els casals o en el carrer no es produira cap acció que interferira negativament amb el gaudi de la festa.

 

Finalment es dirigia a les falleres majors i infantils, que l'acompanyaven en la balconada de l'edifici consistorial, demanant un reconeixement a aquestes dones i xiquetes decidides, valentes i treballadores que representen a totes les falleres del nostre poble i mereixen un especial reconeixement perquè, afegia, contribueixen a construir una festa fallera molt més igualitària.

Després de saludar una a una les sis comissions valleres, recordava que estem ja prop del temps en que ens endinsarem a la festa i acabava amb un "visquen les falles de Tavernes, i ja comença la festa", expressió que fou rebuda amb un gran aplaudiment dels congregats a la plaça.

 


En acabar l'acte va tindre lloc el lliurament dels primers premis fallers, i la posterior disparada d'una mascletà en el passeig del País Valencià. 


Fotografies pròpies i del facebook municipal

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot de cate ,menys no dir els premis del futbet,que culpa te el campeonat femeni de lo que va pasar en el masculi?