L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 9 de febrer del 2019

Jordi Joan proclamat candidat a l'alcaldia per Compromís en un acte que reunia 384 persones



Compromís va proclamar Jordi Joan com a candidat a l’alcaldia de Tavernes en un sopar popular que va acollir 384 persones entre afiliats, simpatitzants i amics del col·lectiu local, i on a més se sumaren molts càrrecs públics de les institucions valencianes i de la comarca, per donar suport a l’acte.

La proclamació de Jordi Joan com a candidat va estar recolzat pel president del Bloc i de les Corts, Enric Morera, pel diputat en el Congrés Joan Baldoví, el senador Jordi Navarrete, la secretaria general del Bloc, Àgueda Mico, la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó, els diputats Josep Bort, Mònica Alvaro, Teresa Garcia, els alcaldes David Gonzàlez, d’Oliva, Josep Antoni Alberola, de Benifairó, Rosana Seguí de Guardamar, Tomàs Ferrandis de Xeresa, i una ampla presencia de Joves del Bloc i de Compromís. 




El candidat Jordi Joan, que aspira a la seua reelecció per Compromís, va iniciar el seu parlament fent un balanç en el temps sobre l’economia local, sobre quin Ajuntament va trobar on recordava que l’any 2011 es va trobar amb un deute total de 27 milions, un deute que ofegava un Ajuntament que estava en la bancarrota i que ha estat una llosa en la gestió durant 6 anys. De tota manera assenyalava que, enguany, quan acabe el 2019 el deute estarà en  7 milions. 

Al respecte d’eixes xifres assenyalava i remarcava que durant molt de temps la capacitat d’inversió de Tavernes va ser 0 (zero) euros, però la bona gestió  feta per Compromís ha aconseguit que ara mateix, a més de la rebaixa de 20 milions totals en el deute,  hi haja inversions en marxa per valor de 5 milions. 




Jordi Joan va fer una crida a la il·lusió, a considerar Tavernes com una ciutat digna, on viure tots i poder desenvolupar cadascú el seu projecte de vida. I per això indicava que una de les prioritats del govern de Compromís ha estat treballar per l’ocupació, on Tavernes ha estat líder en plans d’ocupació amb 4’7 milions destinats a 37 programes, que ha fet que 626 persones hagen tingut contractes de treball en l’administració i moltes en tinguen ara en el sector privat.

 Fa esmentar i valorar igualment el treball desenvolupat per Compromís en els polígons industrials, com a projectes de futur i per a les futures generacions: “Treballem en projectes on hem avançat molt, però no es veuen resultats, com la piscina coberta, el col·lector, la nova depuradora que són serveis perquè Tavernes es desenvolupe en el futur, però sobre tot és important el treball fet en el polígon el Golfo, el Teularet i el Pla, per atraure empreses que donen més treball”.


Joan Baldoví, Jordi Joan, Jordi  Navarrete i Agueda Micó

Jordi Joan assenyalava que “hem transmès en el nostre govern els valors de la participació, la transparència i sobre tot la passió pel treball en la gestió per Tavernes. Ho hem dit i ho remarque: no hem pensat en eleccions sinó en les properes generacions de vallers i valleres, que tinguen un horitzó de vida digna”.

El candidat donava les gràcies als vallers “a aquells que ens acompanyeu avui, i també la resta de veïns de la ciutat” perquè ens heu ajudat a desenvolupar una ciutat des de la humilitat, des de la passió i des de les ganes de transformar Tavernes.

 

I acaba indicant que si es presenta de nou per a ser alcalde de Tavernes és per poder completar ara, amb un Ajuntament sanejat “tot el conjunt de projectes que tenim engegats i que s’han d’acabar els pròxims anys. Crec que Compromís es mereix seguir governant Tavernes, i amb una majoria com la d’ara, per continuar millorant la ciutat “.

Jordi Joan avisava des del convenciment que Compromís té un bon programa municipal  amb molts projecte de govern per a Tavernes “però no ens hem de dormir ni caure en la complaença, hem de ser autocrítics també en els errors que hem tingut. Hem de reivindicar que són l’única força  política capaç de portar a Tavernes polítiques amb capacitat de transformació de la ciutat i en definitiva polítiques de canvis. Compromís és realment el canvi a Tavernes, un motor que es va engegar en el 2011 i que encara està ple de gasolina. I eixa gasolina sou tots vosaltres, els que ens doneu la força”.




Un discurs molt aplaudit i molt valorat pels presents en un aspecte: cap crítica a cap partit i només explicació de la faena feta durant aquests anys i el que es vol fer en els pròxims anys, amb un missatge d’esperança i de treball després de dos legislatures on dels 8 anys, com havia dit 6 anys  Tavernes “ha tingut una capacitat d’inversió de 0 euros”, i per tant la prioritat era reflotar i salvar de la bancarrota a l’Ajuntament. 

Agueda Micó 

La secretaria general del Bloc, Agueda Micó, va indicar que per a Compromís Tavernes es un referent per la tasca que fa el col·lectiu. “La gent de Tavernes ens haveu ensenyat que la millor  manera de governar és treballar pel poble, per canviar a millor les coses des de la base, fent valencianisme des de la defensa de la terra per a ser millors, i que ser valencià o valenciana no ha de ser sinònim de persona corrupta, sinó persona treballadora, reivindicativa  i hem d’eixir al carrer a demostrar del que som capaços”



Agueda Micó

Àgueda Micó indicava que Tavernes és també un exemple del que fa la gent  de Compromís quan governa, de forma oberta, compartint i potenciant els valors socials. “Estem en contra de les formes actuals que ens vol imposar un autoritarisme democràtic on darrere només hi ha la defensa de determinats interessos econòmics”. 

La secretaria general del Bloc apel·lava a ser un dic de contenció de la dreta i demostrar que al nostre territori  es pot governar d’una altra manera diferent amb la defensa de les persones. “Si no governa Compromís, l’alternativa és la dreta corrupta que ja coneixem molt bé, xenòfoba i masclista i  que nomes defensa els seues propis interessos econòmics. No ho oblideu que el dia 26 de maig ens juguem el futur”. 




Enric Morera 

El president del Bloc, Enric Morera, recordava com des de molt de temps “hem treballat pel valencianisme polític, i tenim una gran responsabilitat envers la nostra gent i la nostre terra. I ho dic ací que hi ha molts alcaldes i diputats”.

Morera recordava com el Bloc i Compromís han treballat per transformar i fer que la política estiga al servei de les persones i garantir-los els drets. “Hi ha molt de soroll, la gent ara té por i nosaltres som el millor instruments  per no mirar endarrere sinó mirar el futur amb esperança i en confiança”. 

Sobre el treball en les institucions – Morera presideix les Corts Valencianes- assenyalava que “varem rebre el missatge de retornar la decència a les institucions com ja havíem fet a molts ajuntaments. Ara el govern  de la Generalitat el mirem amb orgull perquè ningú tira mà a la caixa”.

Els joves del Bloc i Compromís
 El president del Blov feia una crida a l’autoestima dels valencians com a poble dient que “ens havien afonat com a poble. Ara no tenim cap perquè d’agatxar la cara perquè som un poble digne, i ho estem aconseguint gràcies també al vostre treballs, des dels ajuntaments, des de la proximitat i de la humilitat”. 

I avisava: “Tots som un equip i no hem de caure en la temptació de les polèmiques falses, sino d’avançar en els drets de les dones, de millor autogoverns, per més drets socials i l’esperança en una economia productiva i no especulativa.  I eixos són els valors nostres i Tavernes un mirall positiu del treball fet en els ajuntaments, perquè tots no som igual”.