L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.282
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.752

divendres, 3 de juny del 2016

La patronal de la concertada no tènia raó per a queixar-se.

Les llistes d'admesos a les aules d'Infantil 3 anys, demostren que de les 13.166 sol·licituds rebudes als centres concertats, 11.872 (el 90,2 %) tenen la plaça triada pels seus pares per a aquests centres.
 
El percentatge d'accés a la concertada baixa tres punts respecte a l'admissió de l'any passat (93,3 %), quan el PP va imposar el districte únic d'escolarització i amb un barem dissenyat de manera que els col·legis concertats donaven fins a dos punts als fills dels seus antics alumnes o a qui es matriculaven a les seues aules d'Infantil de 2 anys, que per ser de pagament no estaven concertades. 
 
I aquest petit canvi de percentatge perquè? Per les millores introduïdes enguany: primera, eliminar el districte únic i tornar a als 10 punts per la residència o el lloc de treball dels pares a la zona d'influència del col·legi; segona: eliminar els dos punts atorgats pels col·legis, perquè segons la Conselleria d'Educació amb ells els centres seleccionaven a les famílies i no a l'inrevés; tercera: la baixada d'un 20 % en la ràtio màxima per aula, que passa dels 30 marcats pel PP, als 25 alumnes ordenada per l'actual conselleria. 
 
Referent a la ràtio, la Conselleria ho té clar: amb una ràtio de 30, com obligava el PP, la concertada hauria aconseguit les mateixes xifres que l'any passat, però la conselleria indica que ha prevalgut la qualitat de l'ensenyament a la massificació de les aules, com impulsava el PP en anys anteriors.
 
Els nombres són aclaridores, i demostren que les protestes al llarg de les darrers setmanes de la patronal de la concertada per la nova baremació no estaven justificades.
 
No cal dir que el PP en les Corts Valencianes ha tornat al seu: criticar les decisions i el resultat, perquè considera que aquestes dades són un fracàs del conseller Vicent Marzà a qui acusen de limitar l'elecció dels pares perquè tots no han pogut triar el col·legi concertat que han volgut, només el 90 %. El PP ho té clar: vol aules amb 30 alumnes i en el cas de la concertada, que es torne al pagament de quotes i altres obligacions per als pares, cosa que la Conselleria ha prohibit als centres concertats sufragats amb diners públics, o siga, els diners que paguem tots i totes amb els impostos. 
 
El conseller defensa els canvis en l'admissió perquè s'ha millorat la llibertat de les famílies per escollir els centres on volien matricular-se gràcies també al canvi en la baremació, que enguany ha considerat totes les opcions indicades en la sol·licitud. Tots els xiquets han estat rebaremats en cadascuna de les opcions i el que més punts té és el que ha aconseguit plaça.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En Tavernes ha baremat San Jose HHDC. Ceec que els dos concertats estàn plens