L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.282
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.752

dijous, 2 de juny del 2016

La Conselleria d'Educació ha donat a conéixer les llistres provisionals d'admesos als centres educatius

Avui 2 de juny és el dia en que es publiquen les llistes provisionals d'admesos als centres educatius sostinguts amb fons públics d'Infantil i de Primària. La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, després d’haver-se baremat, les sol·licituds d'admissió ha pogut comprovar que el 97,1% dels xiquets han estat admesos en els centres escollits per les famílies. 

Concretant: la xifra és d'un 87,2% d'admesos en la primera opció; un 93%, si sumem la primera i la segona i, fins al 97,1%, si comptem les sol·licituds presentades. El 2,9% restant no ha aconseguit la plaça demanada i són de famílies que només ha marcat una o dues opcions de centres en la sol·licitud i serà cada consell d'escolarització municipal qui els reubicarà.

 El conseller Marza ha dit que “el procés d'admissió d'enguany ha millorat la llibertat de les famílies per escollir els centres on es volien matricular, gràcies a la baremació de totes les opcions especificades en la sol·licitud. Els auguris interessats d'alguna gent, que afirmaren sense cap vergonya que seria l'Administració la que escolliria els centres de cada xiquet, han quedat en absolut ridícul: hem garantit a les famílies la llibertat d'elecció de centre d'una manera rigorosa i transparent, hem assegurat que les famílies triaren tranquil·lament en igualtat d'oportunitats per a tothom i el resultat ha estat excel·lent, d'un 97%”. 

La baremació de les sol·licituds l'ha realitzada un programa informàtic “per garantir la transparència i l'eficàcia de la baremació final”. La puntuació de la baremació “ha atès criteris objectius per garantir la igualtat d'oportunitats sense permetre que els centres atorgaren punts subjectius que no atenien cap criteri de rigor” han explicat des de la Conselleria, que ha subratllat que “un altre element que ha modificat substancialment el procés d'admissió ha estat la baixada de ràtios per millorar la qualitat educativa”.