L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.282
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.752

dissabte, 4 de juny del 2016

Jordi Joan presenta a les Corts mesures per combatre l’alt percentatge d’investigadors que abandonen l'activitat

 
El diputat de Compromís Jordi Joan, ha presentat en Les Corts Valencianes una Proposició no de Llei per a establir una sèrie de mesures per combatre l’alt percentatge d’investigadors i investigadores que acaben abandonant la carrera investigadora o bé se'n van a l’estranger per poder continuar la seua carrera professional.
 
Segons ha explicat Jordi Joan “hui en dia els investigadors i investigadores del nostre país es troben amb gran quantitat d’entrebancs que dificulten el desenvolupament de la seua carrera professional. Un dels problemes fonamentals és la manca de l’existència d’una carrera investigadora integral que prenga en consideració totes les etapes, que fa que molts investigadors i investigadores no puguen desenvolupar amb èxit el seu projecte professional”.
 
“D’altra banda, el calendari de les convocatòries de contractes predoctorals i postdoctorals és canviant i no permet que els investigadors puguen planificar la seua carrera professional i, a més a més, pateixen interrupcions en el trànsit entre les diferents etapes professionals per la manca de lògica i planificació en el sistema de convocatòries. També ocorre que molts dels investigadors que acaben el seu contracte predoctoral, es troben amb un embús a l’hora d’accedir als contractes per a investigadors en fase postdoctoral ja que el nombre de contractes que s’oferten és molt reduït proporcionalment”.
 
Per combatre la situació Compromís insta el Consell amb la seua proposició a establir un calendari lògic i estructurat de les convocatòries dels contractes d’investigació que es complisca rigorosament any rere any i estudiar l’augment de contractes per a investigadors en fase postdoctoral amb l’objectiu d’arribar a una ràtio de 2/1, és a dir, que per cada dos contractes per a investigadors en formació es convoque un contracte d’investigadors en fase postdoctoral.
 
Així mateix s’insta al Govern Central a dissenyar una carrera investigadora integral que prenga en consideració totes les etapes en la investigació, des de la fase predoctoral, passant per la postdoctoral inicial, i finalitzant amb l’estabilitat dels investigadors sèniors amb experiència.