L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.282
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.752

dissabte, 4 de juny del 2016

El diferent tracte del Govern de Rajoy als governs valencians, abans i ara



 
El Govern de Madrid del PP continua ofegant la Generalitat, que veu com les seues demandes de diners per evitar l’asfíxia financera de l’Administració Valenciana no són ateses. 
 
Ahir divendres, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va exigir al president del Govern, Mariano Rajoy, del PP, “sensibilitat” i “altura de mires” i que deixe d’usar com a “eina partidista” les transferències de fons a la Generalitat. 
 
I és que Oltra ha parlat i ha sostingut la petició amb xifres. El govern del PP de Madrid margina el nou Govern valencià, format pel PSOE i Compromís. Les dades: Durant el primer semestre del 2015, amb el PP en la Generalitat, Madrid havia transferit 3.135 milions d’euros (2.438 amb càrrec al FLA i 697 amb càrrec a la liquidació del sistema de finançament autonòmic). 
 
Ara en el 2016, la Generalitat no ha rebut diners amb càrrec al FLA i en lloc de rebre el 73% de la liquidació –com va passar amb el govern del PP– només ha rebut el 43%, o siga 427 milions menys del que el 2015 hauria correspost. En total, són 3.000 milions menys per al nou govern valencià, que sí es van donar al govern del PP. 
 
Oltra demana “explicacions”, resposta “a aquests interrogants” al govern de Madrid. I considera que no hi ha res, ni les diferencies de govern, que justifiquen eixe tracte. 
 
Mentrestant, els proveïdors, els dependents o els funcionaris no cobren la part de l’extra que se’ls deu per eixa marginació que fa el govern de Rajoy al govern dels valencians i per extensió a tots els valencians.