L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimecres, 1 de juny del 2016

Comença el ball de les enquestes davant el 26-J (I)

Comença el ball de les enquestes electorals i una de les primeres que hem conegut, més detallada, ha estat publicada per "El Pais" i ve referida a la “província” de València, que té l'al·licient afegit que compta amb un diputat més per al 26-J.

La coalició Compromís-Podem-EU obtindria un 33,5% dels vots vàlids (1,7 punts més que el percentatge assolit per la suma dels tres partits al passat desembre) i passaria a ser la primera força política en la "província".  Ostentar la primera posició cobra especial importància perquè en aquestes eleccions hi ha en disputa un nou escó per l'augment de població, amb la qual cosa la coalició s'emportaria eixe diputat i passaria de 5 a 6.

El PP, per la seua banda, quedaria com a segona força, amb un percentatge tres punts inferior al del 20-D (d'un 30,2% passaria ara a un 27,1%) que li faria perdre un escó i es quedaria amb quatre, mentre aqueix escó que perd l'aconsegueix Ciudadanos, que millora un poc el resultat i d'un 15,1% passaria ara a un 16,4 % i de dos a tres diputats.

El PSOE perd quatre desenes pel que fa als anteriors comicis i pansa de 18,8% a 18,4%, encara que manté els seus tres diputats actuals.