L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.966
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:10.668

dimecres, 3 de juliol del 2024

L'Ajuntament finança el conveni amb ASAEM (malalts mentals) amb la baixa del Conveni Associació de Jubilats

 

El ple municipal, amb l'abstenció del PP, va aprovar la proposta de l'alcaldia que donava de baixa 1.500 euros del conveni amb l'Associació l'Associació de Jubilats i Pensionistes local  per finançar amb eixos diners el conveni amb l'Associació ASAEM (Associació de la Safor a Malats Mentals). 

La proposta va motivar que la portaveu del PP, Eva Palomares, preguntarà el perquè d'eixa baixa a la UDP, a la qual cosa va respondre la regidora Bo Chover, responsable de Serveis Socials dient que "la subvenció no es dóna de baixa,  nosaltres estem encara acabant de concretar temes susceptibles de conveniar i estem en reunions amb ells. Com encara no hem arribat a cap acord, hem vist la necessitat de que l'associació ASAEM, que imaginem la coneixeran, treballa amb malalts mentals, i que ajuda als familiars i als malalts en la falta de recursos que tenen en la conciliació familiar i en la millora de vida d'aquestes persones. Simplement això".

Explicació que l'alcaldessa, Lara Romero, va matisar indicant que "eixes reunions amb la UDP no tenen perquè inferir tampoc amb l'objecte. L'objecte ha d'estat clar, perquè qualsevol subvenció que ix de l'Ajuntament ha d'estat correctament motivada, amb un import que vaja amb correspondència de la necessitat". 

 

Fragment del document de la proposta d'alcaldia

La UDP no vol "suggeriments" sobre els actes a fer amb la subvenció del conveni

L'explicació no ha convençut a la UDP que, a preguntes nostres, en primer lloc ha recordat que ells encara no han firmat el conveni i que l'import promés és de 4.500 euros. Confirmen que hi ha hagut reunions, sense cap acord, amb un desencontre per la finalitat i dedicació de la subvenció, i també que ja fa més d'un mes que no s'han représ unes reunions on han intervingut tant la regidora com l'alcaldessa. Això si, deixen clar que la UDP sí que vol la subvenció, però sense que ningú els diga en què o quins actes se l'han de gastar.

Tal com vam informar quan la firma de convenis, l'associació, que compta amb 1.200 afiliats, vol dedicar la subvenció a actes o actuacions que beneficien els associats, sense altres implicacions, una circumstància que ja deixaren clara el passat més de març.

La UDP recorda i afirma que és independent, sense implicació política alguna, i a l'hora d'acceptar firmar el conveni ha de tindre clar si hi ha condicionants que poden afectar la pròpia programació d'actes, perquè -remarquen- el seu objectiu és el benefici dels socis. 

En resum, la UPD vol la subvenció, però també vol ser lliures per decidir a quins actes per a socis/sòcies la destinen, sense haver d'acceptar suggeriments, com organitzar un berenar gratuït en el pavelló multiusos del Vergeret on puguen assistir els socis i també els ciutadans de Tavernes que vulguen, i que siga un acte que rendibilitzen altres.