L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dissabte, 20 de juliol del 2024

Cal estalviar aigua i rebaixar el consum a 90 litres al dia per persona

 

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) davant la situació de sequera que viu el País Valencià demana a la ciutadania a rebaixar a 90 litres el consum diari d'aigua (133 litres d’aigua al dia és la mitjana espanyola segons l’INE). Per aconseguit l’objectiu de reduir el consum a 90 litres al dia per persona,  cal reduir el temps de dutxa, carregar al màxim la llavadora o el rentaplats, reparar les petites fugues i tancar l’aixeta quan no siga indispensable.

La CHX ha fet "una crida a la responsabilitat en l’ús de l’aigua" en els municipis,  on demana posar en marxa les mesures dels plans d’emergència per la sequera, i es recomana la reducció d’usos, cas de fonts ornamentals o l’aigualeig de carrers, reduir el reg de jardins i fer-lo de nit, limitar o prohibir netejar cotxes o omplir piscines, reduir la pressió en la xarxa d'aigua potable per la nit, evitar fugues.

L’absència  de pluges (només 237 litres per metre quadrat de pluja acumulada) ha fet que l'any siga el tercer més sec d'ençà que hi ha registres, tenim ara mateix els embassaments al 51% de la capacitat i la manca de pluges obliga a implementar restriccions al regadiu en molts punts de la demarcació hidrogràfica del Xúquer.

Les pluges que vam tindre fa unes setmanes foren beneficioses, però la precipitació mitjana acumulada des de l’1 d’octubre de 2023 són 237 litres per metre quadrat i està lluny de la mitjana de la sèrie històrica, que són 362 litres per metre quadrat).  "Aquestes pluges, tot i ser beneficioses, com que estem en un any hidrològic roí, no s’han traduït en un augment de les reserves”, ha comentat el president de la CHX, Miguel Polo.