L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dimarts, 23 de juliol del 2024

Fa temps que no plou com cal, hi ha sequera... consells per estalviar aigua a les cases.

 

 
Fa temps que no plou com ens cal. Les reserves d'aigua van a la baixa, no posem remeis a la despesa en les cases i els experts avisen que balafiem molta aigua, mentre aconsellen vigilar-ne l'ús, fer-ne un ús racional. Ara és el moment de recordar allò que ací hem dit en altres ocasions i que pot ajudar a estalviar aigua.


1. Les dutxes en lloc d'omplir la banyera
Un 73% del consum de l'aigua a casa és al lavabo. Convé canviar els banys per una dutxa curta, i deixar els banys  per a les criatures menudes. Una dutxa suposa la despesa d'entre 35 i 70 litres, segons la fem durar, mentre els banys no baixa de 200 litres.
 
 


2. Reutilitzar l'aigua
L'aigua de rentar fruites i verdures, o la que va perdre fins que rage la calenta, es pot usar per regar o en altres tasques domèstiques.
 
3. Adoptar hàbits de neteja conscients
Rentar els plats a mà amb un recipient amb aigua i no deixar l'aixeta oberta, com també usar cicles curts en rentaplats i rentadores sempre que siga possible. 
 

 
4. Tancar l'aixeta
Si no fem servir l'aigua... tanquem l'aixeta!. Massa vegades la deixem oberta o tardem a tancar-la durant l'ús, i suposa una gran despesa d'aigua.
 
5. El truc de la paperera al lavabo
Una paperera per als cabells, papers, etc. en lloc d'estirar sempre de la cadena. Una solució senzilla per no usar tanta aigua. 

6. Instal·lar dispositius d'estalvi d'aigua
Els difusors d'aigua a l'aixeta mesclen aigua i aire, o siga més potència d'aigua amb menys líquid. Aixetes de baix flux o capçals de dutxa d'alta eficiència redueixen el consum d'aigua, sense sacrificar la qualitat o la comoditat. 
 
 

7. Comprar electrodomèstics eficients
Les rentadores, rentaplats i altres electrodomèstics cal triar-los amb certificació d'eficiència hídrica. Usen menys aigua amb igualtat de rendiment.
 
8. Vigilar les fugues d'aigua, soluciona-les de seguida
Una pèrdua en la vàter o aixeta suposa molts litres al cap d'un dia: arregla-la ràpid perquè s'estalvia aigua i diners.
 
 
Pots conscienciejar sobre l'ús responsable de l'aigua compartint aquests consells als familiars i amics. Cal que tothom prenga consciència de la importància de conservar l'aigua i no balafiar-ne.