L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.710
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:30.317

diumenge, 28 de juliol del 2024

Paco Cuñat, el tècnic valler d'esports, es jubila després de 35 anys de dedicació a l'esport local.

 

Paco Cuñat Ciscar, tècnic i cap d'àrea d'esports de l'Ajuntament es jubila després de 35 anys de servei a Tavernes, iniciat en l'any 1990 impartint classes d'Educació Física a centres escolars vallers i fent tasques de coordinació d'activitats extraescolars i engegant les primeres activitats per a la gent gran. 

L'any 1997 passarà a ser tècnic municipal després d'un concurs selectiu i assumira la coordinació i responsabilitat de l'àrea esportiva que iniciava a Tavernes una explosió activa amb la construcció de noves infraestructures com el pavelló cobert, reforma del camp del Vergeret i habilitació per al rugbi, la remodelació del camp de futbol, construcció de pistes polivalents i pavelló multiusos. En aquest temps s'inicia una tasca que encara continua: la formació de l'Escola de Jocs, per als xiquets i xiquetes més menuts de Tavernes, com un pas previ a la pràctica esportiva en equips.

 

Paco Cuñat amb el regidor Josep Llàcer i el presentador Xavi Alberola en la darrera Festa de l'Esport

A Paco Cuñat l'hem vist sempre involucrat i implicat, com  a tècnic i com a persona esportiva i preocupada per la pràctica de l'esport, en moltes activitats que es van iniciar sota la seua gestió en la regidoria d'Esports:  la Cursa de la Dona, una de las mes veteranes del País Valencià, la Volta Cicloturistica a la Valldigna o la Festa de l'Esport, totes amb més de 20 edicions.

I s'inicien les activitats esportives durant l'estiu a la platja, amb diversos campionats on participen centenars i centenars de xiquets, xiquetes i gent jove: volei platja, tenis de taula, futbet platja, futbet en les pistes esportives... i es creen les primeres rutes saludables del municipi, una forma de caminar, conéixer el nostre terme i els seus paratges, amb rutes iniciades al Km 0 que es la porta del poliesportiu.

 

 

Tota aquesta tasca la complementarà Cuñat obrint portes a la col·laboració amb els clubs i entitats valleres, i que han fet possible la celebració d'esdeveniments autonòmics i estatals a la nostra ciutat. Ací podríem recordar a manera d'exemple perquè el llista seria molt extens,  l'inici i cap d'etapa en la Volta Ciclista valenciana, la Volta Femenina al territori valencià, el campionat del Mon de Pilota celebrat a la nostra ciutat en els carrers del Prado, els campionats autonòmics i estatals de seleccions de rugbi, el campionat d'Espanya d'escalada.

En la gestió del dia a dia al front de l'àrea esportiva Cuñat sempre s'ha mostrat com a persona disposada a ajudar i col·laborar amb qualsevol club o esportista local, des del respecte a les iniciatives dels clubs i entitats, i sempre defensant i vigilant l'acompliment de les normes autonòmiques o estatals.

 

Una recent escalada al Pirineu navarrés

Com hem dit, persona esportista (rugbi, senderisme, alpinisme...) des d'ací li desitgem el millor en la nova etapa de la vida, i l'encoratgem a dedicar-se plenament a una de les seues passions, de les quals ens ha donat ja moltes mostres amb diverses expedicions  junta als membres del Centre Excursionista: la muntanya. 

En nom de l'esport valler, gràcies Paco pels 35 anys de dedicació.