L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dijous, 25 de juliol del 2024

Continuació de la campanya de passades legislatures amb tallers que expliquen el control i coneixença de les tortugues

 

Les campanyes dutes a cap per l’Ajuntament en la passada legislatura de seguiment i control de les tortugues que habiten en zones del terme municipal, i en especial al Llac de la Goleta i zones humides, ha tingut enguany continuació amb una primera jornada celebrada en la pèrgola del llac. Els assistents van poder aprendre les característiques de les espècies autòctones i les que ha introduït l'home, que són espècies invasores i que fan malbé el mediambient de les autòctones. 
 
Aquestes campanyes de conscienciació sobre la necessitat de preservar les espècies autòctones i la biodiversitat van ser iniciades pel govern de Compromís en la passada legislatura amb la col·laboració de la Fundació Limne, que es va encarregar de dur a cap diversos tallers, on es van capturar les tortugues invasores per a traslladar-les al Centre de Recuperació de Fauna del Saler. 
 
Cal assenyalar que les espècies invasores proliferen al terme per causa de l‘abandó i la solta de tortugues domèstiques que realitzem els humans quan es fan grans i "molesten" a casa, i eixa acció d'introducció en medi que no són els seus suposa un risc per a la biodiversitat de l’entorn natural i són una amenaça per a la fauna i la flora autòctona.  

 
 
Un exemplar de tortuga invasora capturada al llac de la Goleta
 
 

En aquestes activitats es parla de tortugues, de les que viuen en el llac de la Goleta, i en paratges com séquies i basses, Séquia Mare amb informació de la seua vida, amb especial dedicació a les invasores, les exòtiques, introduïdes per l'home en un habitat que no és el seu, amb les conseqüències greus que te per la fauna valenciana.

Els tallers expliquen la morfologia, trets diferenciadors, costums, com distingir entre els mascles i femelles ..., així com es parla del sistema usat per atrapar les tortugues invasores existents,  amb una espècie de mornell adaptat a aquest rèptil.