L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dissabte, 20 de juliol del 2024

Ens ha deixat Josep Ciscar Vercher, cronista oficial de Tavernes

 

Ens ha deixat Josep Ciscar Vercher, als 62 anys, víctima d'una cruel malaltia. Fins a la seua jubilació ha estat professor de Geografia i Història, entre altres centres a l'IES La Valldigna, i també era professor associat de la Universitat de València, on impartia classes en el Màster de Professorat en Secundària i a la Facultat de Magisteri, a més de ser membre del Departament  de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials.

Va participar en la política local com a regidor d'EU en les legislatures 1991-1995 i 1995-1999, essent el regidor de Cultura i Educació amb el govern d'EU en la legislatura 1991-1995. Apartat de la política i dedicat a la docència i investigació, l'Ajuntament de Tavernes  el va nomenar cronista oficial de Tavernes el 12 de gener del 2015.

Persona molt preocupada per l'educació i la formació dels docents, aquest interés el va plasmar amb multitud multitud d'articles, ponències, col·laboracions i llibres, a més de gran quantitat de material didàctic per experimentar en les metodologies punteres en l'aprenentatge de les ciències socials i la història. 
 
Es molt difícil esmentar ací tots els treballs i textos de Josep Ciscar, però valga com a exemple "Identidades nacionales y territorialidad en los libros de texto. Los estereotipos enciclopédicos en la geografía escolar" escrit amb col·laboració amb els companys del departament de la universitat o "Itinerario geográfico medioambiental y dos breves apuntes históricos" que va mereixer un dels guardons en els "XX premios Francisco Giner de los Rios" instituït pel  Ministeri d'Educació per a premiar els millors treballs d'innovació en les àrees de les Humanitats i Ciències Socials
 

Nomenament dels dos cronistes, amb l'alcalde i portaveus dels partits vallers (12-01-2015)

 
Nomenat cronista oficial de Tavernes, Josep Ciscar Vercher, juntament amb Encarna Sansaloni,  ens ha il·lustrat en múltiples ocasions sobre la vida i els costums de la societat vallers en múltiples articles en el programa de festes, cas de la informació sobre l’esplendorós passat de la “Sociedad Casino de Tabernes de Valldigna” o "La febre groga de 1870 a la Valldigna".
 
No podem tampoc oblidar els seus llibres "La Primera República a Tavernes de la Valldigna" o el seu  llibre d'investigació "Entre el goig i la tristor. Vida quotidiana a finals del XIX i principis del XX a Tavernes de la Valldigna" Aquest volum és un recull d'articles on Josep Ciscar va voler omplir un buit historiogràfic de finals del segle XIX i principi del XX, però també ens va aportar una nova visió de la societat vallera, dins del concepte que anomenem la microhistòria i la intrahistòria. (La fotografia que obri l'article és la presentació en la torre de guaita, el 7 de juliol del 2023).
 
Josep Ciscar en el tracte personal era sempre amable, sempre amb un somriure, gran conversador sobre tot quan la temàtica era Tavernes i els fets històrics i preocupada sempre per les novetats a Tavernes, per les investigacions sobre el nostre poble, era molt amic del seus amics. 
 
El seu soterrar serà demà diumenge a les 11 del matí, i el dol s'acomiadarà en el tanatori dels Germans Ronda a partir de les 17 hores d'aquesta vesprada fins a les 11 de demà.
 
Descanse en pau. Que la terra et siga lleu.
 
El nostre condol a la família.