L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

diumenge, 21 de juliol del 2024

L'Ajuntament compra un nou sonòmetre per combatre i lluitar contra la contaminació acústica



L'Ajuntament de Tavernes ha comprat un nou sonòmetre i procedirà a la formació dels agents de policia i del personal tècnic per a realitzar auditories acústiques. Segons la nota oficial "la Regidoria d'Innovació Tecnològica s'està treballant en una estratègia per a millorar (sic) la contaminació acústica" (Suposem que eixe millorar realment serà per "combatredisminuir o lluitar contra..." )
 
La lluita contra el soroll no és nova, i el govern actual segueix la línia encetada pel govern de Compromís, que va comprar dos aparells en passades legislatures (un per a la policia local i un altre per activitats tècniques) i va efectuar cursos de  formació a la Policia Local.
 
El primer curs sobre sonòmetre i el seu ús es va impartir l'any 2015, mentre el mes de desembre del 2018 van ser un total de quinze membres de la Policia Local els que es beneficiaren d'un nou curs, de contingut teòric i pràctic. Els agents van treballar conceptes i fonaments de l’acústica ambiental, així com l’ús del sonòmetre comprat aleshores per a mesurar el soroll, la normativa, reglamentació i confecció d’actes i informes que responen a la problemàtica acústica.
 
Ara amb el pas dels anys, el treball segueix amb aquest tercer aparell, més modern, i el curs a realitzar pels agents servirà també  per actualitzar conceptes, informar de les noves lleis i els canvis produïts els darrers anys així i també establir el  procediment operatiu per mesurar i recollir dades. Amb el nou sonòmetre se li dota a l'agent d'un dispositiu més modern per mesurar el soroll i així lluitar contra la contaminació acústica.