L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.966
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:10.668

dilluns, 1 de juliol del 2024

El CEIP Magraner rep el premi "A punt" al millor curtmetratge valencià per “Acció-Reacció" en la 39 edició del festival "CINEMAJOVE"

 

El CEIP Magraner ha vist premiat el seu curtmetratge “Acció-Reacció"  a la 39 edició del festival "CINEMAJOVE" en la categoria de "Premi A punt" al millor curtmetratge valencià.

 El dijous dia 27 de juny, els alumnes i professors del centre es van desplaçar a València per assistir al  festival "CINEMAJOVE" en haver-se seleccionat els dos curts del centre “Acció-Reacció" i  “Viruzombie" de les companyies infantils (formades per alumnes del centre) "CIPEMA" i  "CINQUEMA B". En les sessions van visionar els curts fets per centres de Jaén, Tenerife i el Cabanyal de València. El divendres, dia 28 de juny, van tornar a l’entrega dels premis amb la gran alegria que havien guanyat el premi “A Punt” al millor curtmetratge en valencià de la seua categoria.

 

 

Des del curs curs passat el CEIP Magraner té engegades dues companyies de cinema al centre, CIPEMA I CINQUEMA B, amb el treball de totes dues dirigides pel professor Benjamí Garzon. Les dues companyies treballen la fotografia, els tipus de pla, els angles, la il·luminació i vam fer molts exercicis per a agafar “soltura” i després de conéixer el precine i algunes de les il·lusions òptiques, van començar a treballar i imitar la feina dels germans Lumière “El regador regat”, i la màgia de George Méliès fent els trucatges d’escala, substitució, sobreimpressió i croma, tot amb apps a la tauleta, en cinema mut i en blanc i negre.

 

L'experiència s'ha dut enguany a la televisió de l’escola, TELEMAGRANER, que ha informat dels treballs fets a totes les classes a les famílies del centre i també hem treballat la figura de Segon de Chomón i la seua tècnica d’animació, utilitzant la stop-motion, s'han fet molts exercicis i curts molt ben fets, 100% fets pel centres, que hi ha penjats al web.

La nostra enhorabona pel premi i pel treball. I el nostre agraïment per remetre'ns la informació.