L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dijous, 11 de juliol del 2024

La forta calor va deslluir la celebració del Dia del Clot de la Font

 

 Tavernes va celebrar ahir per la vesprada la festa i porrat del Clot de la Font amb la problemàtica de celebrar-se en plena onada de calor, amb la qual cosa molts vallers i valleres van preferir quedar-se a casa, i el porrat va tindre menys animació que altres anys. Per no acudir, no va acudir durant el dia cap regidor de l'Ajuntament i només ja a la nit, i quan el concert estava acabat, vam poder vore una regidora de l'Ajuntament.

Es va repetir una situació semblant a la del 2022, quan a la calor, que va ser la protagonista i va deslluir la vesprada d'una jornada xafogosa, cosa  que feia que molts dels veïns estigueren només uns minuts en el paratge. I sobre tot es va notar a faltar un element important: una paradeta amb begudes gelades on poder refrescar i per tant que fera més agradosa i retinguera els visitants en una vesprada on, com hem dit, la protagonista va ser la calor, que com diguem a Tavernes, ahir al Clot... despatxava hostes!!! Potser, pensem nosaltres, es podria muntar alguna barra amb algun hostaler del poble, com en altres activitats, que segur que s'agraeix. I en un mes tenim Sant Llorenç...

 

 

 


Un any en que també es va notar la falta  de paradetes per donar vida i colorit al porrat, només dos feren acte de presencia, amb venta de joguines i llepolies per als menuts, i una d'elles amb una part de fruits secs. 

A faltar i es notava la tradicional paradeta que muntava el Centre Excursionista de refrescs, hamburgueses i entrepans que, després de vora 30 anys, no es va muntar, perquè com ens comentava el seu president Vicent Felis, compràvem el menjar i la beguda, i l'any de molta calor o si havia mal oratge es quedava sense vendre, i això al final desanima els voluntaris.

 

 


El president assenyalava que pot ser calga plantejar noves alternatives que, juntament amb la celebració del recital, atraguera a més visitants, entre les quals hi citava per part de l'Ajuntament l'organització de tallers, jocs o algun tipus de fira solidària on participen les associacions del poble, perquè la gent s'anime a anar-hi.

Els poc més de centenars de persones que visitaren el Clot, sobre tot al llarg de la vesprada, ho feien amb la voluntat i satisfacció de continuar una tradició secular, com es berenar i passar-ho el millor possible... malgrat la forta calor.