L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

divendres, 12 de juliol del 2024

Josep Llàcer deixa la vicepresidència del Consorci de les Comarques Centrals del País Valencià

 

Josep LLàcer, regidor de Compromís de Tavernes i que va ser elegit el dia 3 de març del 2020 vicepresident del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes (CCV) (fotografia superior) ha deixat el càrrec després de quatre anys amb motiu de la constitució de la nova executiva de l'entitat. El nou president és l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la vicepresidència que ostentava Llàcer l'assumeix ara Vicent Molina de la Mancomunitat l'Alcoià-el Comtat, mentre l'alcaldessa de Tavernes, Lara Romero, formarà part de la nova executiva. 

El Consorci de les Comarques Centrals, format per vuit comarques de les “províncies” de València i Alacant, representa a una població de més de mig milió d’habitants, engloba les localitats d’Alcoi, Cocentaina, Dénia, Gandia, Ibi, Oliva, Ontinyent, Tavernes de la Valldigna i Xàtiva a més de les Mancomunitats de la Vall d’Albaida, de la Costera, de la Canal de Navarrès, Alcoi-Comtat  i de la Safor.
 
 
Executiva del consorci en 2020
 

L'entitat ha impulsat projectes com l'
autovia de l’Olleria a Gandia, el tren Xàtiva-Alcoi i el tren de la Costa Gandia-Dénia, en considerar-los com a eixos vertebradors del territori que abraça el consorci. El consorci ha treballat per la creació d’un Consell Econòmic i Social per promoure projectes amb finançament europeu i la Promoció Econòmica i Turística a més del treball per  la vertebració del territori central valencià.
 
 Josep Llacer, vicepresident del Consorci va tindre un paper principal en la passada legislatura en les reunions amb la Conselleria de Territori i Paisatge per coordinar els treballs de redacció del Pla d'Acció Territorial de les Comarques Centrals. Aquest pla vol ser un instrument d'ordenació del territori, de preparació per lluitar contra el canvi climàtic i impulsar el creixement econòmic de les comarques centrals. 
 
 
La nova executiva

El Consorci de les Comarques Centrals  és va crear el 1998 com a entitat supracomarcal de defensa dels interessos comarcals, i Tavernes s'hi va integrar fins a l'any 2002, quan el govern municipal del PP valler va decidir que Tavernes deixarà el consorci. Amb l'arribada al govern de Compromís, i aprovant la proposta de l'alcalde Jordi Joan es va reintegrar al consorci, del qual ha format part des d'aleshores i on el regidor  Josep Llácer va ser nomenat vicepresident del consorci el passat 3 de març i va passar a formar part de l'executiva del consorci.