L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.710
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:30.317

dimarts, 30 de juliol del 2024

Per a quan un servei mínim de radiologia a la Valldigna que evite tants i tant viatges a Gandia?


Un lector ens envia un comentari personal on argumenta la incongruència  de que la zona bàsica de salut de Tavernes, que comprén també les poblacions de Simat i Benifairó, no dispose de servei de Radiologia que permeta efectuar radiografies als  22.000 habitants totals que viuen a les tres poblacions de la Valldigna, una població que s'incrementa en nombre en arribar l'estiu. 

El nostre lector ens suggereix de fer un article on es pose l'èmfasi en la quantitat de viatges que  fan els veïns i veïnes de la Valldigna per fer-se una radiografia i també tot el que representa per als usuaris el desplaçament: temps i despeses en els viatges a Gandia, tantes vegades amb pèrdues en hores de treball i, com passa quan el pacient  necessiten ajuda i companyia en el desplaçament, cas de menuts i persones molt majors, el destorb en el treball o obligacions de l'acompanyant.

 

Hospital Francesc de Borja de Gandia. (Foto: Generalitat Valenciana)
Hospital comarcal on cal anar, sí o sí, per una radiografia

 

I es pregunta si s'ha parat algú a pensar en el cost de  les hores de treball perdudes al cap de l'any en total, pacients i acompanyats, i el cost del combustible gastat en els desplaçaments, solucionable amb un servei de radiologia com tenen tantes localitats, algunes més menudes que Tavernes.

Afirma que la situació de la Valldigna no s'entén, la mires per on la mires, i el servei sanitari que ha de donar les màximes facilitat a l'atenció del pacient-usuari en les circumstàncies actuals de falta del servei li posa través. En massa ocasions fer-se una simple radiografia és tot un problema pel desplaçament i la implicació, no sempre possible, al mobilitzar a familiars i els seus vehicles, tant de Tavernes com de Simat i Benifairó.

També considera que en aquest problema són els tres ajuntaments afectats els que han d'anar a una, reclamar i exigir a la Conselleria de Sanitat que al Centre de Salut de Tavernes s'instal·le un servei de Radiologia per millorar la sanitat a la comarca. 

Gràcies pel comentari