L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

divendres, 19 de juliol del 2024

Avui dissabte SomosMediterrània promou una cadena humana per abraçar i defendre les nostres platges

 
La plataforma SomosMediterránea agrupa 53 associacions del litoral espanyol i promou la segona Cadena Humana per la protecció i regeneració de les platges, a celebrar avui dissabte, 20 de juliol a les 12.00 hores. Objectiu principal i concret: sumar esforços en la lluita contra l'erosió costanera que amenaça a les nostres platges.
 
 
Cadena humana platja de Tavernes (Any 2023)

 

Les costes espanyoles, i més encara les de la Mediterrània estan greument afectades per la falta de sediments dels rius, retinguts per preses i embassaments, també per l'efecte d'infraestructures portuàries o per espigons en la desembocadura dels rius, cas de la Goleta amb riu Xúquer, que actuen com a barrera al pas de sediments i arena cap al sud. Sense oblidar-nos del canvi climàtic que també juga el seu paper a accelerar els processos erosius ja existents.
 
 

 SomosMediterránea aporta com a solucions per evitar la desaparició de les platges convertir en sostenibles les activitats dels ports i embassaments amb una adequada gestió del sediment i, a més, executar projectes sostenibles de regeneració i protecció adaptats a cada lloc, amb solucions híbrides basades en la naturalesa com a dunes litorals, bioesculls artificials, esculleres orgàniques, entre altres.