L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dijous, 11 de juliol del 2024

Impressionant el concert de "Sons d'Embat" en el Clot de la Font

 

 

Pocs dels espectadors havien estat mai en cap concert del grup "Sons d’Embat", si que molt havien escoltat algunes de les seues cançons o havien visionat vídeos de les seues actuacions en la xarxa. I esperaven  amb expectació la seua presència a Tavernes, en el concert que obria al porrat del Clot de la Font el Festival "Sete Sois, Sete Luas" i hem de dir i reconéixer que el conjunt liderat per l’acordionista ontinyentí Pau Barberà no ens ha decebut gens, tot el contrari.

 

 

 

Com havíem publicat ahir en la presentació del grup, "Sons d'Embat"  ofereix la participació de 6 músics provinents de València, Catalunya i Andalusia, i això es nota en les cançons que interpreten, usant les distintes llengües peninsulars i fen valdre el concepte de valor cultural i patrimonial de les llengües i les seues expressions artístiques, en aquest car la música per embolcallar unes lletres en valencià-català, gallec, euskara, castellà.

 

 

Un espectacle que va ser un reconegut pel bo i millor de les cançons tradicionals dels pobles de l'estat espanyo, unes cançons amb unes lletres amb  llenguatge arrelat al sentiment i la cultura dels diferents indrets de la península. Podíem escoltar el ball dels gegants d’Ontinyent, altres peces tradicionals de la nostra terra, cants de la comarca de La Sanabria (Castella i Lleó), les cançons flamenques de l'Andalusia i cançons tradicionals nostres, "Mareta" o basques per gaudir i emocionar-nos amb la interpretació de "Txoria txori" de Mikel Laboa, una cançó que ens parla de la llibertat i que va estar dedicada ahir al poble palestí.

 

 

 

Impressionant la veu, el sentiment i la passió de Berta Iñiguez, acompanyada per la resta de components Pau Barberà Pla,  acordió diatònic, Uri Català, violoncel; Abraham Lojo, guitarra; Jordi Ortolà,  percussió i Toni Fort, flautes i saxofon tot per aconseguir una fusió instrumental que no va deixar ningú indiferent en fer-nos copartíceps i elements actius d'un viatge musical per las tradició musical dels pobles de la península.