L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

diumenge, 21 de juliol del 2024

La gran actuació de la nostra banda en el Certamen de València no s'ha plasmat en l'obtenció d'un dels tres premis

 

Tot i les bones interpretacions oferides per la banda de la SIUM de Tavernes, el jurat presidit pel compositor americà Julius Williams no va considerar a la nostra banda mereixedora de cap dels tres premis que es lliuraven. Els guanyadors han estat:

364'5 punts i 1r premi  Banda Simfònica Unió Musical de Llíria
361 punts i 2n premi la Societat Musical La Artística de Buñol
355'5 punts i 3r premi Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol 

 

Lliurament de premis
 

 La nostra banda ha fet un extraordinari paper i això ho deien els centenars i centenars d'assistents al 136é Certamen  Internacional de Bandes de Música que han omplit de gom a gom la sala del Palau de la Música. Els aplaudiments a la nostra banda en acabar la seua interpretació, sobre tot en l'obra obligada i la lliure, ha durant uns bons minuts, amb els afeccionats posats dempeus i obligant el nostre director Carlos Sancho Cantus a saludar, i amb ells tota la banda al final de la seua actuació. 

 

 

 

No cal ni dir que el nivell general de totes les bandes participants ha estat molt alt, per alguna cosa les cinc bandes que avui actuaven ho fan en la Secció d'Honor. La Banda Simfònica de Tavernes ha actuat al 4rt lloc al costat de Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d'Uixó (Castelló);  Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València); Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol (València) i la Societat Musical La Artística de Buñol (València), que ha estat l'ordre d'interpretació. 

 

 

 El programa

La banda ha interpretat el pasdoble "A mi madre" del compositor murcià Roque Baños, i tot seguit l'obra obligada, "L'arbre blanc" de Pere Vicalet, inspirada en una llegenda del seu poble (Gata de Gorgos - Marina Alta) de la denominada "Guerra del francés".  Segons la llegenda l'arbre blanc va salvar de l’assetjament de les tropes franceses en 1812 la gent del poble refugiada en l'ermita.  L'arbre va cegar les tropes enemigues i els cavalls, i va impedir seguir en l’assetjament i la població de Gata de Gorgos es va salvar.  L'arbre va ser arrancat de socarrel durant la Guerra Civil. 

 

 


La tercera obra, de lliure elecció, la  "Segona Simfonia per a Banda" del compositor valencià Luis Serrano i que va ser concebuda com un «tribut» als grans mestres compositors del Romanticisme i inspirada per les seues simfonies, per això qualsevol oient podrà apreciar i relacionar la simfonia amb les de molts compositors romàntics. En acabar l'obra, el públic ha premiat amb uns sonors aplaudiments d'un parell de minuts la interpretació. 

 

 

L'acabament de la interpretació va ser rebut, com hem dit, amb uns grans aplaudiments del públic posat dempeus i el nostre director ha hagut de saludar en diverses ocasions, i també els músics que duien els principals papers en l'obra. Esperàvem més, després de l'esforç i la bona actuació en el certamen, però.... a l'any que ve! Endavant!

Enhorabona a l'entitat, al director Carles Sancho, als músics, a la directiva, a tots en general, pel gran treball realitzat encara que no s'haja plasmat en un premi i gràcies per haver-nos oferit una gran actuació.