L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

diumenge, 14 de juliol del 2024

La Banda Simfònica celebra el darrer concert per preparar el 136é Certamen Internacional de València a celebrar diumenge dia 21

 

La Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes ha celebrat avui diumenge a les 18 hores el darrer concert de preparació previ a la participació el pròxim diumenge dia 21 en el 136é Certamen  Internacional de Bandes de Música. 

El concert, celebrat en l'auditori de la SIUM, ha estat dirigit pel director Carlos Sancho Cantus i el programa ha consistit en la interpretació de les peces del certamen, una extraordinària execució que ens il·lusiona de cara a obtindre un bon guardó diumenge que ve.

El programa

La banda ha interpretat el pasdoble "A mi madre" del compositor murcià Roque Baños, compositor molt conegut per les bandes sonores de pel·lícules i que ha estat guanyador de 3 premis Goya, el primer en el 2003 a "Mejor Canción Original" por "Salomé", el segon en el 2008 a la "Mejor Música Original" per "Las 13 rosas" i el tercer en la mateixa categoria el 2009 per "Los crímenes de Oxford".

 "L'arbre blanc" de Pere Vicalet és l'obra elegida com a l'obligada del certamen, una peça musical inspirada en una llegenda del seu poble (Gata de Gorgos - Marina Alta) refugiats en l’ermita sobre la denominada "Guerra del francés".  Segons la història, l'arbre blanc va salvar al poble refugiat en l'ermita de l’assetjament de les tropes franceses en 1812 L'arbre va cegar les tropes enemigues i els cavalls, la qual cosa no va permetre seguir en l’assetjament i la població de Gata de Gorgos es va salvar.  L'arbre va ser arrancat de socarrel durant la Guerra Civil.

 

 

Pere Vicalet és professor de Tecnologia Musical al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. L'obra seleccionada pel Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València 2024 en la Secció d'Honor destaca pel seu disseny espacial, on els músics de les formacions musicals es desplegaran a manera de dues agrupacions enfrontades amb l'objectiu de recrear la intensitat d'una batalla.

La  "Segona Simfonia per a Banda"  és l'obra de lliure elecció, és una obra del compositor valencià Luis Serrano estrenada en els Estats Units el maig del 2017, tot i que s'ha interpretat en el Teatro Procópio Ferrera de Sao Paulo (Brasil), interpretada por la Banda Sinfônica do Conservatório de Tatuí dirigida por Matthew George.

Va ser concebuda com un «tribut» als grans mestres compositors del Romanticisme i especialment inspirada per les seues simfonies, per això qualsevol oient podrà apreciar i relacionar la simfonia amb les de molts compositors romàntics. Escrita en quatre moviments, la banda ha interpretat el primer i el tercer. El primer escrit en la forma Allegro sonata, amb un motiu inicial en l’arpegi de Do menor, el qual apareixerà també al final del moviment. El tercer moviment té un caràcter més lent, encara que caracteritzat pels constant contrastos. És una obra d’un nivell de dificultat molt.

El 136é Certamen Internacional de Bandes de Música
 
El 136é Certamen  Internacional de Bandes de Música tindrà al compositor valencià Francisco Coll com a president del Jurat del Certamen Internacional que avaluara el total de 21 bandes que competiran en les quatre categories establides. La Banda Simfònica de Tavernes està inclosa en la Secció d'Honor del Certamen on actuarà en 4rt lloc al costat de Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d'Uixó (Castelló);  Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València); Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol (València) i la Societat Musical La Artística de Buñol (València), segons ordre d'interpretació.