L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dissabte, 27 de juliol del 2024

Trobar aigua per beure un problema gran per a les cabres que viuen a la muntanya de Les Creus

 

Els senderistes que, desafiant la calor d'aquests dies, s'animen a pujar als cims de Les Creus des de Tavernes per les vies tradicionals d'ascens,  poden observar prop de les fontetes de Cantus alguns exemplars de les cabres que aquests anys tenen a la muntanya la seua residencia. La calor també afecta els animals i és habitual trobar exemplars de cabres en la font o rodalies, on acudeixen a la recerca d'aigua.

Els senderistes poden observar en moltes ocasions com es mouen per la muntanya a la recerca de brots tendres, enguany una tasca difícil perquè la sequera no els ho deixa fàcil, ja que no hi ha hagut gran rebrot de la vegetació després d'una hivern i primavera on pràcticament no ha plogut quasi res.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Els animals continuen la lluita per la seua vida, mantenint-se a una certa distància dels humans, pels paratges de les Creus i pel Pla de la Sangonera, fora dels senders i pels llocs on no transita molta gent, normalment als penya-segats dels Castellets, Cova del Frare i sota els cingles on estan instal·lades les Creus.Viuen en total llibertat i després d'una anys ja formen part i són un element més del paisatge valldignenc i una mostra de la fauna de les nostres terres.