L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.573
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.911

dilluns, 22 de juliol del 2024

La senda que du al jaciment de Bolomor necessita de manteniment i reparació dels cartells informatius


La senda d'accés al jaciment de Bolomor disposa en la seua part final d'un tram on hi ha una corda sostinguda per postes de fusta per delimitar el camí i evitar que la gent s'arrime massa al barranc. Aquests elements necessiten d'una actuació de millora i manteniment, més que res per evitar algun problema en les visites guiades que organitza l'Ajuntament a la cova. 

 

 

Alguns dels postes estan completament podrits en la base i altres tenen la base de formigó que els sostenia arrancada del sol, com es pot vore en les fotografies. Els postes i la corda, així com el cable metàl·lic que la subjecta, es van instal·lar per protegir els/les visitants i evitar que s'acosten massa al barranc, sobre el qual dona la senda en la seua part final.

 

Els cartells informatius que es col·locaren al llarg de la senda per informar els visitants dels exemplars més significatius de la flora autòctona de la zona, i que el visitant va trobant en l'ascensió a la cova, necessiten d'una substitució/reparació  perquè els elements atmosfèrics amb el pas del temps han actuat sobre ells i presenten un mal estat, i en alguns casos és il·legible la informació.

Les passades legislatures l'Ajuntament va efectuar diversos treball per delimitar millor el trajecte de la senda i facilitar la pujada al jaciment, de manera que fins i tot en alguns punts es van  disposar de graons per alleugerir alguns desnivells. Però tots aquests treballs, en la muntanya, calen d'un manteniment que no s'està donant, malgrat que les visites són continues en el que és un dels més importants jaciments valencians.

 

 

 

 

El potencial turístic i cultural del jaciment queda en un segon o tercer pla, arraconat pel turisme de sol i platja, sense que Tavernes demostre massa interés com si tenen altres poblacions en jaciments arqueològics, cas per exemple del Parpalló a Gandia.  I bon exemple del que diem el tenim en que, malgrat el projecte redactat i la consignació per avançar en el Centre d'Interpretació del jaciment, l'any passat es va anul·lar i enguany ni se l'ha tingut en compte entre les inversions municipals.