L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimecres, 7 de juny del 2023

Compromís fa una anàlisi del resultat electoral però postposa el debat del futur govern de Tavernes


Compromís de Tavernes va celebrar ahir l’assemblea per analitzar els resultats electorals del 28M, on la coalició valencianista va patir una forta davallada de resultats, tal com es va reconèixer en l’assemblea.

Els resultats electorals va motivar un tens debat, amb anàlisi dels factors que van determinar la pèrdua de vora el 50% dels vots respecte a les municipals del 2019, i la pèrdua de 5 dels 8 regidors que fins ara té Compromís.

L’assemblea va efectuar una anàlisis del resultat electoral, però també es va parlar del treball de  la campanya electoral, del treball de gestió dut a cap els 4 anys i que no ha estat reconegut pel poble, de les actuacions i accions del govern municipal, amb molts i diversos punts de vista. Van ser 3 hores, amb moltes intervencions de la militància, on va destacar sobre tot l’autocrítica i la voluntat de redreçar el partit i la situació.

Tot i que era el segon punt de l’ordre del dia, l’assemblea no va arribar a debatre el punt de possibles pactes electorals, que va quedar posposat per a demà dijous. L’assemblea va conèixer també la voluntat del PP, transmesa a exregidors de Compromís amb el prec d’informació al col·lectiu, sobre la possibilitat d’arribar a possibles pactes de govern, sense condicions prèvies quan a regidories i altres assumptes.

Les negociacions que vénen: els comentaris de la militància

Els comentaris en els rotgles de militants formats acabada l'assemblea poden donar una idea de com es presenten les possibles negociacions.

Majoritàriament es parla d'un hipotètic govern progressista, però encara couen i no s’han oblidat algunes actuacions passades que foren motiu de comentaris, sobre tot referits a actuacions del PSOE en la campanya, que alguns qualificaven de “deslleial, sempre en contra de les actuacions del govern municipal del qual en formaven part”.

Molts encara diuen que no entenen l’entrevista en una televisió local (de Gandia), amb una critica molt dura a Compromís, o el posicionament en contra de l’estudi d’esculls encomanat per l’Ajuntament a la Universitat Politècnica i de la solució que donava, tot i que s’havia avalat en una “moció declaració institucional” aprovada per tots els partits en el ple de març.

Les critiques a Compromís en els actes i vídeos electorals dels socialistes, que fins ara són socis de govern, amb frases com “no han fet res” i “ells no ho han fet i nosaltres (el PSOE) ho farem”, fins i tot dit per a les àrees que no són de responsabilitat dels nacionalistes, com la de turisme i de potenciació la platja, van ser també assenyalades per la militància de Compromís, mentre els versos de burla contra alcaldes i alcaldables de Compromís publicats en campanya, són considerats per alguns "ultrapassar línies roges" quan els partits estan condemnats a entendre's.

Comentaris del tipus “ara ens buscaran, i diran que hem de salvar els governs de progrés, després de tot el que ens han dit en contra en campanya, però sense dir mai res contra el PP local” o “No podem ser sempre la crossa del PSOE, com ells consideren a Compromís” són comentaris que hem escoltat, són opinions de part del col·lectiu valler.

En un article passat ja avisàvem de l’enuig de la militància de Compromís i que calia reconstruir ponts. Doncs això. Cal mirar-s’ho.

 

Sobre els pactes cal llegir el que avui publica LP 

https://www.lasprovincias.es/safor/izquierda-tavernes-desoye-urnas-busca-pacto-evitar-20230607134026-nt.html