L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dissabte, 17 de juny del 2023

Tavernes ja té alcaldessa per a regir el govern de la ciutat fins al 2027

La candidata del PSOE, Lara Romero, ha estat investida alcaldessa de Tavernes gràcies als 3 vots que li ha atorgat Compromís, partit que tenia la clau per fer possible el pacte progressista després que EU ja havia anunciat després el 28 M el seu vot a la candidata socialista.

La “fumata blanca” es produïa vora les 11 del matí, quan Compromís emetia un comunicat en el qual anunciava la decisió presa així com la d’entrar a formar part d’un govern junt al  PSOE i EU. El partit nacionalista feia ferm el compromís de treballar, com sempre ha fet, pel benestar de Tavernes i tornava a donar les gràcies a la ciutadania pel recolzament rebut en les eleccions.

 

Al llarg de la setmana hi ha hagut converses de Compromís amb el PP, sempre cordials i reunions amb el PSOE, tenses i  dures, on no faltaren alguns retrets per la passada campanya electoral i la petició de Compromís d’una alcaldia compartida (3 anys i 1any) a la manera de les localitats de Dénia, Bellreguard, Castelló de la Ribera, entre moltes altres, que el PSOE mai no ha acceptat.



Una matinada de divendres-dissabte ben tensa

Ahir divendres a les 20 hores  l’assemblea de Compromís es reunia per analitzar i prendre una decisió, tot i que després de vora quatre hores de debats, alguns molts intensos, no es va arribar a cap acord. Pesava molt en la militància les situacions de la passada campanya electoral, es recordaven les critiques del PSOE sempre a Compromís mai al PP, així com versos ridiculitzant a alcaldes de la formació, i altres als quals es millor passar pàgina.

Una cosa quedava clara anit: no hi hauria pacte amb el PP. Hi hagué la proposta de votar-se a si mateix després la negativa del PSOE a oferir un any d’alcaldia a Compromís, desig majoritari dels reunits. El PSOE només “donava” àrees de gestió, cosa que era lògica si Compromís havia d'entrar a formar part del govern municipal, però això tenia com a “efecte col·lateral” facilitar l’alcaldia al PP.  El manament de l’assemblea a l’equip negociador era tornar a negociar i lluitar per eixe any d’alcaldia eixa mateixa matinada, cosa que novament el PSOE,  al contrari del que ha fet en altres ciutats, no va voler mai oferir a Tavernes.

 

L’assemblea es reunia avui mateix, abans de la investidura, i després d’analitzar la situació la militància decidia  per facilitar un govern de progrés, votar la candidata socialista i entrar en el govern. Cal dir que hi ha sectors de la militància de Compromís que considera que el PSOE només ha donat el que no podia negar-se, unes competències municipals a determinar per poder gestionar àrees com a equip de govern.

 

 

El que si pareix, a semblança del 2011 amb el segon partit, és que Compromís ostentarà la primera i quarta tinença d’alcaldia i en unes pròximes reunions, ja com a govern municipal, s'efectuara el repartiment d’àrees de gestió, on Josep Llàcer pot seguir en l’àrea que fins ara ostentava, Obres i Urbanisme, sumada a la de contractació.  També està clar, per llei, que Enric Cuñat no podrà ser regidor d’Esports ni exercir la gestió de contractació donada la seua condició de treballador municipal. 

 

La investidura

La mesa d’edat, que governava el ple d’avui, ha estat constituïda pel regidor Enric Cuñat (Compromís), com a regidor electe de major edat, i per Zeus Grau (EU) com a de menor edat.

Iniciada la sessió, i després del preceptiu jurament o promesa a la Constitució, la votació a favor de PSOE, Compromís i EU elegia com a alcaldessa de Tavernes, i per primera vegada a una dona, la candidata del PSOE.

 

El grup municipal de Compromís ha assenyalat la seua voluntat de ser lleial a l'equip de treball que es formarà a partir d'ara i continuar el treball en benefici de Tavernes, com sempre ha fet en aquests 12 anys.