L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 22 de juny del 2023

Alexandre Escrivà va presentar ahir la seua primera novel·la "El último caso de William Parker" a la Casa de la Cultura

 

Ahir dimecres va tindre lloc la presentació de la novel·la “El último caso de William Parker” d'Alexandre Escrivà a la Casa de la Cultura.

El valler Alexandre Escrivà no ha estat mai a San Francisco ni a Los Ángeles, localització de la història de la seua novel·la, juntament amb Tavernes perquè un dels personatges (Fernando Fons) té ací les arrels i no cal ni dir que l'autor coneix ben bé perquè és la ciutat on ha nascut i crescut.

Alexandre Escrivà debuta en la literatura amb una obra en la col·lecció novel·la negra d'Alfaguara, empresa que el defineix com el “nou jove prodigi del thriller espanyol”. Una obra que es presenta amb un clàssic whodunit, girs de guió i sorpreses, una trama complexa de tres línies temporals i quatre històries (dues de cadascun dels protagonistes).
 
 


L'argument parla de William Parker, inspector de policia en excedència que ha deixat la investigació per la literatura després del final tràgic del seu últim cas. Torna al cos per a ajudar-los a resoldre un crim: a la meitat del carrer apareix el cap degollat d'una dona sense cos. Fernando Fons, que es va mudar de Tavernes a diferents ciutats dels Estats Units, treballa ara en una cafeteria on coneixerà a la nova companya. Dues històries allunyades que s'ajunten en un misteri: qui va matar a Sarah Evans?.

Un personatge de l'obra és Fernando Faus i el periòdic local Las Tres Cruces, una clara reminiscència de la nostra  muntanya de les Creus (sense el Tres). L'autor el considera com un periodista "groc" capaç de tot per una notícia interessant, i sobre el qual afirma que no creu que tot el periodisme siga així, però existeix, i en aquest gènere de novel·les sempre li va  molt bé.

 Alexandre Escrivà combina ara la creació literària amb la seua principal ocupació, ser músic en diferents companyies i docent.