L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 15 de juny del 2023

La rotonda d'entrada cap a la urbanització de la Goleta és la darrer herència i servei de Jordi Joan i Josep Llàcer a Tavernes



La rotonda que serveix d'intersecció entre el Camí Reial (nom popular de la Carretera  CV-605 Natzaret Oliva) i el Camí de la Ratlla d’accés a la platja de la Goleta, ja està oberta al trànsit.
 
La glòria per al qui se la meresca i se l'ha treballada, com se sol dir. Ací només hi ha una realitat: és un projecte que ha gestionat el govern de Compromís davant la Diputació i que ha executat l'entitat provincial després d'anys d'esforços i gestions conjuntes de l'exalcalde Jordi Joan i del encara regidor d'Obres i Urbanisme, Josep Llàcer, ambdós de Compromís.

L'encreuament que fins ara era l'existent es va construir en la dècada de 1980, i la millora per l'entrada nord de la platja de la Goleta, no es va dur a cap pels anteriors govern del PP que no avançaren gens en la solució. 

 

 

Gestions des del 2012 fins aconseguir les obres de la rotonda

Les gestions de Compromís s'iniciaren el 2012, però cap de les demandes foren ateses pel govern que regida aleshores la Diputació, el PP.  Va ser després de les eleccions del 2015 amb el canvi de govern a la Diputació quan es va desbloquejar la situació. L'aleshores alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, es van reunir amb el diputat provincial de l’Àrea de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, per a tractar eixa solució a l’accés nord a la platja de Tavernes, per la Goleta.

  Jordi Joan i Josep Llàcer explicaren al diputat que l'accés és un punt negre, motiu pel qual era necessari construir-hi una rotonda i no un accés de tipus T com dissenyava el Pla Parcial de la Goleta. Eixa rotonda milloraria el trànsit en la Natzaret-Oliva que serveix d'enllaç a moltes platges importants de la Ribera i la Safor, com són les de Gandia, Xeraco, Tavernes i Cullera o Sueca.
 
Reunió amb el diputat de carreteres
 

Posteriorment, Jordi Joan es va reunir amb l'aleshores president de la Diputació, Jorge Rodríguez, on també li va comunicar la problemàtica de l’entrada i va aconseguir la promesa del president, el recent absolt alcalde d'Ontinyent d'accelerar el procés.

Reunió de l'alcalde amb el president de la Diputació
 
La promesa de la Diputació d’implicar-se ràpidament es va complir amb la licitació de redacció del projecte, els estudis mediambientals i la informació pública al llarg de la passada legislatura, que ha culminat  en les obres amb aquesta, després de l'expropiació de terrenys, licitar la construcció de la rotonda i executar les obres, que ara han acabat.
 
A partir d'aquest moment, i per ser el regidor responsable d'Obres I Urbanisme, ha estat Josep Llàcer al front de totes les gestions i de tots els processos administratius fins aconseguir que avui dia l'obra, acabada i a ple servei, siga una realitat.
 
 
Milers de vehicles els beneficiats així com la seguretat viària 
 
 

Una obra de la qual es beneficiaran els milers de vehicles que diàriament, sobretot a l'estiu, passen pel lloc per entrar o eixir a la platja de la Goleta. I que complirà l'objectiu previst: millorar la visibilitat i la seguretat viària, després de que s'haja eliminat el que ha estat durant anys un veritable punt negre viari.

La rotonda millora notablement la visibilitat i la seguretat de l’accés a la zona nord de la platja de Tavernes, i reforça amb nous ramals la seguretat en l'entrada als accessos directes a propietats i camins agrícoles dels voltants.
 
La construcció de la rotonda ha suposat una inversió pròxima als 573.000 euros de la Diputació.