L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimecres, 28 de juny del 2023

PLE EXTRAORDINARI DE JULIOL: Dos esmenes de Compromís abaixen el nombre d'alliberats, sous de regidors i personal de confiança


 

El ple d'ahir va aprovar per unanimitat (govern més oposició) una primera esmena presentada per Compromís que determina un nombre de regidors alliberats que serà menor de la proposta inicial presentada per l'alcaldia. 

L'esmena recolzada per tots els grups (PSOE, Compromís i EU com  a govern i PP únic en l'oposició) a més de disminuir els alliberats contempla també la disminució de les retribucions dels regidors publicada inicialment en l'expedient del ple.

 L'aprovació de la primera esmena de Compromís determinava l'aprovació del punt i per tant el PSOE tindrà 2'5 alliberats amb l'alcaldia inclosa, Compromís 2 i EU 0'75. El total d'alliberaments és de 5'25  quan el  màxim legal permés per a Tavernes és de 7.

En el mateix punt i amb l'esmena de Compromís s'aprovava una disminució en la retribució bruta anual dels regidors alliberats que passa a ser 44.800 euros bruts, menor que la proposta d'alcaldia inicial publicada en l'expedient del ple que era de 47.600 euros, la mitja dedicació baixa a 22.400 euros bruts anuals i no els 23.800 inicials i el 0'75% de dedicació serà de 33.600 euros anuals i no els 35.700 euros del primer document del ple publicat en el web, totes quantitats lleugerament menors que les del maig passat.

L'únic sou que no ha variat és el de l'alcaldessa Lara Romero a la qual se li assigna una quantitat bruta anual de 54.600 euros, superior al sou de l'anterior l'alcalde de Compromís que era de 51.053 euros, segons el document del ple.

Cal assenyalar, com es va dir en el ple, que al llarg del dia, van ser presentades als partits del consistori diverses propostes d'alcaldia, de manera que al final de la votació i amb l'esmena i punt ja aprovats, el PP va demanar que es tornara a votar perquè el seu vot no es corresponia amb el que pensava el partit i les distintes propostes rebudes al llarg del dia els havia induït a error, cosa que el secretari de l'Ajuntament va indicar que això era impossible.

 Una segona esmena de Compromís per a càrrecs de confiança 

Compromís va presentar també una segona esmena, aquesta vegada en el punt on es debatia la proposta de sous per al personal denominat de confiança (Cap de Gabinet d'Alcaldia i Cap de Premsa). La proposta de Compromís, finalment aprovada,  era que les quantitats contemplades foren les mateixes del passat mes de maig, al final de la passada legislatura, per aquest personal eventual.

Aquesta esmena va ser aprovada només pels partits del govern municipal, el PP es va abstindre. Per tant les quantitats aprovades per al Cap de Gabinet d'Alcaldia serà de 34.939 euros bruts a l'any i la del Cap de Premsa serà de 30.571 euros bruts a l'any, quan la proposta inicial d'alcaldia era una mateixa retribució per als dos càrrecs de 44.800 euros bruts a l'any.

Les esmenes presentades per Compromís, segons es va dir en el ple, havien estat finalment consensuades entre pels grups municipals de govern abans de la sessió.