L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimecres, 28 de juny del 2023

¿Quant costen les retribucions dels regidors i personal de confiança després de les esmenes de Compromís? Ho expliquem


 

Les esmenes presentades per Compromís i aprovades en la sessió plenària celebrada ahir, com hem ja explicat, suposen canvis, alguns substancials, respecte a les retribucions de regidors o del personal eventual, el denominat personal de confiança (cap de Gabinet d'Alcaldia i cap de Gabinet de Premsa).

En aquests dies, com es va dir en el ple, va haver diverses propostes d'alcaldia, cosa de la qual es va queixar la portaveu del PP perquè el seu partit no era consultat.  Cal dir que els inicials punts 2.7 i 2.8 del dia 23 (sous de regidors i sous de personal de confiança) han desaparegut de l'ordre del dia que es podia consultar aquest mati en el web municipal.

Intentarem posar llum resumint les quantitats d'aquests dies amb, primer la proposta inicial de l'alcaldia contemplada als punts 2.7 i 2.8 i, en segon lloc, allò aprovat definitivament  després les esmenes i propostes de sous de Compromís.

 

1. Proposta inicial de l'alcaldia publicada en el web municipal el passat dia 23 de juny

Cost total inicial previst de 370.300 euros any
 

 

2.Proposta final aprovada amb l'esmena de Compromís en el ple del dia 27 de juny  

 

Cost total aprovat per l'esmena 310.509,92 euros any


Com a resum final i comparativa entre les dues propostes: 

- Es disminueix un 0'5 les dedicacions que passen a ser de 5'25  i no de 5'75

- Els sous bruts anuals dels regidors baixen dels 47.600 euros bruts anuals de la proposta inicial d'alcaldia a 44.800 euros bruts, proposta final aprovada.
  Els regidors al 100% tenien un sou al final de la legislatura passada de 45.943 euros. Per tant, hi ha una disminució de 1.143 euros a l'any. Aquesta baixada s'aplica proporcionalment al sou dels regidors amb 50 % i 75% de dedicació parcial.  
  El sou brut anual de l'alcaldessa serà 54.600 euros bruts a l'any, un augment de 3.546 euros respecte al sou de l'alcalde anterior de Compromís, que era de 51.054 euros bruts anual.

- Els sous bruts del Cap de Gabinet d'Alcaldia i el cap de Gabinet de Premsa, passen de 44.800 de la proposta inicial d'alcaldia a 34.939 i 30.571 euros bruts any respectivament amb l'aprovació de l'esmena de Compromís. Les quantitats finals serien igual que les del passat mes de maig, fi de la legislatura anterior. 

- Cost total de la corporació: 370.000 euros bruts a l'any en la proposta inicial d'alcaldia. 
  Cost final reduït a 310.509,92 amb l'esmena de Compromís
  Estalvi de 59.494 euros sobre la proposta inicial.

- En aquestes quantitats no estan contemplades les retribucions d'assistència a plens, comissions o altres organismes municipals, així com les assignacions mensuals als grups polítics municipals.

 

Nota: publiquem els sous del passat mes de maig,  legislatura amb alcaldia de Compromís

 

Cost total final de 208.448, 40 euros any