L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 15 de juny del 2023

“Viatge a Oz” de la companyia de Tavernes "Trencadís", premi al Millor Musical Infantil en la XV edició dels Premis del Teatre Musical

 

“Viatge a Oz” de Trencadís, la companyia de Tavernes, ha aconseguit el premi al Millor Musical Infantil en la XV edició dels Premis del Teatre Musical celebrat en el Teatre Coliseum de la Gran Via madrilenya

El valler Josep Mollà, autor del text i de les lletres de les cançons de l'espectacle, ha defensat en el lliurament de premis el teatre infantil: “És una gran responsabilitat acollir als xiquets i xiquetes que venen per primera vegada a les sales i aconseguir que el teatre es convertisca en una cosa veritablement important en les seues vides”

 

 

 

Josep Mollà,  va remarcar ací en la presentació a Tavernes que "la fantasia, el color i la imaginació del títol original seran el punt de partida d'aquest viatge fascinant que se servirà de les inseguretats d'una xiqueta per acostar-la al somni que sempre ha desitjat". 

 L’espectacle en sí és una defensa de les arts plàstiques com a mitja per a viure, i que continua la línia encetada a “Alícia, el musical de les meravelles” on, a partir de textos coneguts i clàssics, “Trencadís” vol donar el seu punt de vista sobre temes actuals i transmetre allò que puga ser important per als xiquets i xiquetes espectadors.

Per part seua, Jose Tomàs Chàfer, director del musical, remarcava l'esforç dels diferents professionals de les arts escèniques: “Volem agrair el lliurament del nostre equip creatiu, el treball dels actors i actrius que defensen la nostra proposta en cada funció i el paper imprescindible de l'equip tècnic”.

 

 

“Viatge a Oz” es va estrenar el 23 de setembre de l'any passat en el Teatre Chapí de Villena, i es va reestrenar, en la seua versió en valencià,  el 30 d'octubre a la Casa de la Cultura de Tavernes. Va ser espectacle candidat als Premis Max en la categoria de millor espectacle musical i ha sigut inclòs en el programa Platea per al foment de les arts escèniques, a nivell estatal, del Ministeri de Cultura. El guardó a Millor Musical Infantil, dels Premis del Teatre Musical, és un immillorable fermall a la primera temporada de vida de l'espectacle.

 
 "Viatge a Oz el Musical": El viatge cap al coneixement personal 

 A Dora el personatge principal li agrada molt dibuixar i se li dóna d'allò més bé,  però vol ser comptable perquè en sa casa, grangers, cal una persona que duga els comptes i Dora creu que farà feliços als seus oncles que l’han adoptada, i per tant no es planteja viure del dibuix, de l’art.

 

 

  

El conegut passeig del camí de rajoles grogues, “Trencadís” el converteix en un viatge de Dora cap al coneixement personal, sense oblidar-s’hi dels simpàtics personatges de sempre, ni dels grans números musicals propis del gènere.

Josep Mollà explicava que “el viatge que realitza és un  coneixement personal, el viatge que ens toca fer a tots per a saber qui som, on volem anar, de conéixer-nos,  ser honestos amb nosaltres mateixes. En el viatge descobreix que ser comptable no és el seu futur, que té una altre sensibilitat, i es pot dedicar a allò que és el seu somni i la seua passió,  que es pot convertir en el seu mitja de vida.  I això es pretén, que els xiquets i xiquetes aprenguen que tothom que té un somni, una il·lusió, ha de viure pensant que tindrà l’oportunitat de complir-los i no buscar els guanys materials només.  El treball t’ocuparà moltes hores en la teua vida  i treballar en allò que t’agrada és important”.

.

 

En parlar de l’esperit del nou muntatge, Molla no obviava que “l’espectacle és entreteniment, és diversió, hem d’aconseguir que els agrade als xiquets i xiquetes, perquè tornen a vindre al teatre, però si dins d’eixa diversió aprenen alguna cosa, capten el rerefons, i els aprofita per alguna cosa i els pot ajudar, millor encara”.