L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 22 de juny del 2023

El pacte contra natura a Benifairó: els moviments pactistes abans de la investidura segons els ha vistos Compromís


 

L'acord més polèmic de la Valldigna i del País Valencià s'ha gestat a Benifairó, on el PSOE i el PP compartiran alcaldia segons confirmava ahir el diari Levante-EMV. Aquest diari assenyala que l'acord pactista i contra natura va arribar minuts abans del ple del passat dissabte, però diverses informacions que ens han fet arribar distintes persones de Compromís Benifairó - i que anem a intentar agrupar de manera senzilla en un únic relat-  indiquen moviments anteriors.

Segons aquestes informacions, la nit del recompte del 28 M ja es van poder escoltar en  les joventuts del PP i del PSOE frases del tipus: "ja estan fora", referides a Compromís.  Ací cal recordar que des del 2003 i excepte la legislatura 2011-2015 el Bloc-Compromís ha ostentat l'alcaldia benifaironera.

Després del 28M van haver negociacions amb els altres tres partits (PSOE, Proposem i PP) i les nostres informacions indiquen que "van anar malament i van durar poc. El PP ens van demanar 1 any d'alcaldia i ens vam negar".

Una segona reunió va servir perquè Compromís oferira al PSOE formar part del govern i obert posteriorment al pacte de temps d'alcaldia, però amb la condició que cap regidor tingués problemes legals, però segons unes fonts "encara esperem la resposta" i altres "ací es va trencar la baralla".  No va haver finalment una segones reunió amb Proposem.  

També ens han informat que, paral·lelament, el PSOE es va reunir amb el PP en un sopar "de torrà", com també va haver un altre sopar amb "Proposem". Segons es pensa "el pacte es va coure allí, en els sopars".

Aquestes fonts remarquen que, inicialment, el PSOE comptava amb el vot de Proposem i l'abstenció del PP, confiant que així era prou però.... en total tenien 4 vots a favor, no era majoria absoluta, i per tant seria elegit el candidat de la llista més votada, Compromís.

A més Proposem hauria indicat que no podien firmar un pacte amb el PP.  Calia usar una altra formula i s'hauria parlat fins i tot, "de votar-se cadascú a si mateix, no deixar treballar el govern de Compromís"  i així passat un temps es podria plantejar la moció de censura que es justificaria per la inacció del govern de Compromís.

Tot apunta a que seria dissabte pel matí, abans de la investidura, quan va canviar l'escenari en un esmorzar de bar, amb tres taules amb regidors del PSOE, PP i Proposem en cadascuna. Seria allí, sobre les 11, quan  el PSOE  acceptaria la proposta del PP, però després s'oferiria regidories a tots els partits, tot i que ja es comptava amb que Compromís no acceptaria l'oferiment.  Els regidors anaren a l'Ajuntament, però la reunió final va ser dels 3 caps de llista, tot i que Proposem la va abandonar, i es quedaren a parlar a soles  els candidats del PSOE i del PP.

Efectivament tal com ha publicat Levante-EMV va ser un pacte final de paraula, no es va escriure res,  i  gràcies a eixes informacions coneguem millor tota la història.

Tal com ens ho han contat ho transmetem. No cal ni dir que Benifairó no és un poble gran, i familiars hi ha en distints partits i les coses es comenten.