L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimarts, 27 de juny del 2023

La proposta d'Alcaldia augmenta a 370.000 euros a l'any ( ara és 208.448 euros) el cost de les retribuions a regidors amb dedicació i gabinets d'Alcaldia i Premsa

 


La proposta d'alcaldia per al ple d'avui suposa un cost anual de 370.300 euros per a pagar les retribucions de regidors amb dedicació, total o parcial, i personal eventual (cap de Gabinet d'Alcaldia i cap de Gabinet de Premsa), front als 208.440 euros a l'any del final de la passada legislatura. 

La proposta suposa un augment  en el cas de l'assignació als càrrecs de confiança, el cap de Gabinet d'Alcaldia i el cap de Gabinet de Premsa, cosa que no agrada a Compromís que ahir reunia l'executiva per analitzar i posicionar-se davant la proposta en el ple d'avui a les 19 hores.

En Compromís encara es recorda com al principi de la passada legislatura (ple 15 juliol 2019)  els 9 vots sumats del PSOE, PP i L'Esquerra aleshores en l'oposició van obligar a Compromís a abaixar el sou dels dos treballadors eventuals. Així els 36.000 euros bruts anuals baixaven a 32.000 euros, en el cas del Cap del Gabinet d'Alcaldia i de 30.000 euros bruts anuals s'abaixava a 28.000 euros en el cas del Cap de Gabinet de Premsa. 

Tanmateix, la proposta ara de la l'Alcaldia del PSOE és de 44.800 euros bruts a l'any per cadascun dels dos càrrecs, cosa que implica  augments de 12.800 i 16.800 euros respectivament  respecte a les quantitats aprovades.

Cal saber que les quantitats inicials aprovades en el ple del 15 de juliol del 2019, van canviar al llarg de la passada legislatura amb els increments legals corresponents. Així, al final de legislatura (maig del 2023) i segons consta en l'expedient públic del ple d'avui les quantitats final eren les següents: 

 

Distribució i retribucions final de la passada legislatura amb alcaldia de Compromís. Cost total final de 208.448, 40 euros any

 

La proposta d'alcaldia per aquest inici de legislatura 2023-2027, segons consta també en l'expedient públic del ple és la següent:

Distribució i retribucions final a l'inici de la legislatura que comença amb alcaldia del PSOE. Cost total inicial de 370.300 euros any

 

Com va passar en la legislatura passada, aquesta quantitat inicial també serà incrementada al llarg de la present legislatura amb els augments de sou legals que corresponguen i es vagen aprovant per l'Estat.