L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimecres, 21 de juny del 2023

Prendrà mesures el PSOE contra els seus regidors de Benifairó que pactaren amb el PP per llevar-li l'alcaldia a Compromís?

 

 

L’única regidora de Compromís a Polop (la Marina Baixa) Angela Fuster pot ser expulsada del partit després que el passat dissabte entregarà l'alcaldia a José Luis Susmozas, el candidat del PP, segons llegim en la premsa.

També llegim a la premsa la confirmació del pacte PSOE-PP a Benifairó per impedir que Zaira Pellicer de Compromís (foto superior) accedira a l'alcaldia de la localitat valldignenca en ser la força més votada.

A Polop, les eleccions municipals del 28 de maig, donaven un empat a 6 regidors entre el PSOE i PP, amb els socialistes com a força més votada. La regidora  Fuster va votar a favor del PP, trencant els pactes de facilitar alcaldies de progrés.

 

L'Executiva Nacional de Compromís ha expedientat Fuster per un pacte que “contradiu els acords fets amb altres forces progressistes” i també “en contra del paper que ha de tindre Compromís, en procurar que la dreta no obtinga més poder, més encara quan la nova situació política valenciana suposarà una reculada en les polítiques de progrés aconseguides per les dues legislatures del Botànic”.

 

Una situació que no és exactament idèntica a Benifairó, però si molt semblant quan el PSOE local ha pactat amb el PP per llevar-li l’alcaldia a Compromís i compartir junts l'alcaldia. I més quan entre la suma dels dos partits (Compromís i PSOE), empatats a 3 regidors i amb més vots Compromís, no calia per a res un pacte amb el PP per assolir una alcaldia de progrés. Avui el diari Levante-EMV confirma el que fins ara no estava dit: un pacte minuts abans del ple d’investidura que ha deixat fora de l’alcaldia Zaira Pellicer, de Compromís.

 

La direcció comarcal del PSOE, segons el diari, no ha valorat encara la situació mentre Compromís ho ha traslladat a la Comissió de Pactes a nivell autonòmic perquè actue com està estipulat.

 

L’alcaldessa de Tavernes i lideressa del PSOE a la Valldigna – com es va vore en l’acte de presentació de totes les candidatures socialistes fet a Tavernes-  ha dit al respecte sobre la necessitat de mesures per banda de la direcció comarcal del PSOE: “ Yo ahí no voy a entrar, pero es cierto que yo no comparto ese tipo de acuerdos porque al final no va en nuestra forma de entender la política”.