L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimarts, 20 de juny del 2023

Diàleg apòcrif entre militants de Compromís a la barra d'un bar dos dies després de la investidura



Dos dies després de la sessió d'investidura a Tavernes. Un bar del poble, indeterminat... Opinions encontrades, oposades...

- Dues cerveses, per favor

- Compromís no ha negociat bé l’alcaldia. Pense que hauria d’haver aguantat sense moure’s en la petició d’any i mig d’alcaldia fins a minuts d'inici de la sessió de dissabte. I esperar.

-    Però teníem el precedent de fa 12 anys, quan accedírem a l’alcaldia en semblants termes i circumstàncies.

-    No, no era el mateix, ni pareguda la situació política local després de 16 anys de govern de la dreta del PP a Tavernes i amb majoria absoluta.  El 2011 Compromís va ser ferm en no cedir, però tenia com avantatge que en aquell temps compartir alcaldies no era gens habitual. Això ara ha canviat, i hi ha moltes localitats que trien eixa formula de compartir.  I ací eren PSOE 5-Compromís 3 regidors, proporcionalment 2’5 anys i 1’5 anys.

- També hi ha EU... 

- Si però ja havien acordat amb el PSOE el percentatge d'alliberament i les àrees que volien, segons es va informar en la nostra assemblea, i no havien dit mai res de compartir alcaldia...

-    I que havíem de fer, dir que anàvem a votar-nos a nosaltres?

-    D'eixida sí, sinó acceptaven.  Els partits tenen com a finalitat governar i han d'usar els mitjans que calga per aconseguir-ho i han d'obtindre guanys en les negociacions. I ací no hi havia alcaldia si els dos partits no consensuaven.  

-    Però el PSOE ens  ha ofert àrees i tinences d’alcaldia pels nostres 3  vots i per entrar en el govern...

-    Això va unit a formar part del govern. O anàvem a ser govern sense cap àrea de gestió? 

-    Però el vot a u mateix o l’abstenció de rebot donava l’alcaldia al PP... Teníem una responsabilitat davant el poble.

-    La mateixa en els dos partits, no només en Compromís. La responsabilitat és compartida. Qui més desitjava l'alcaldia era el PSOE, i necessitava “sí o sí” els vots de Compromís per obtindre-la, però s’ha negat sempre a compartir-la un temps. La seua postura impulsava cap a una alcaldia del PP. Ells han estat més ferms en les negociacions, han aguantat més i han tret al final el profit màxim: l’alcaldia. 

-    El poble no hauria entès una abstenció de Compromís.  Sempre ens donarien la culpa de  la falta d'enteniment,  i seriem el centre de les crítiques de la premsa...

-    Compromís té dret a demanar en les negociacions el que considere. I més quan sense els vots de Compromís el PSOE no hi tenia alcaldia. Això és indubtable. Eixa basa Compromís no la va jugar fins a les 11'59 del dissabte, adduint la responsabilitat de cara al poble. 

- Però això de compartir alcaldia, no sé, no sé....

- Es farà a Bellreguard, Llíria, Dénia, Castelló de la Ribera, Manises, Gata, Llombai, Alfarb, Albaida, El Puig....

 - Para, para, prou de pobles.... Per cert que et sembla el que ha passat a Benifairó?

- Tu mateix. Ací a Tavernes el PSOE no ha volgut donar-li un any a Compromís, i a Benifairó li’l donen al PP i damunt pacten amb el PP per evitar l’alcaldia de Compromís. Si Compromís pacta amb el PP a Tavernes... ací el Món s'hauria acabat!!!. Els partits grans sembla que tenen butla per fer el que vulguen. Mira Barcelona.

-  Només ens queda confiar que la cosa resulte i el beneficiat siga Tavernes. Jo seguirem xerrant... que quatre anys donen per a molt!!! 

- Sí, en xarrarem, que ara vénen les negociacions de les àrees de gestió. Compromís va estar generós en la passada legislatura, amb la firma d'un govern de coalició quan no li calia amb 8 regidors, només fer acords puntuals. Ja has vist com li han pagat en campanya. Vorem que passarà ara amb les negociacions d'àrees, amb els sous a regidors i personal de confiança... 

 Ens cobra les cerveses?