L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 13 d’agost del 2021

Tavernes no està inclosa entre les localitats que seguiran amb el toc de queda per la nit fins el dia 6 de setembre

 

 Tavernes no tindrà toc de queda per la nit a partir del dilluns, dia 16 d'agost. La nostra ciutat no està inclosa en la relació de 68 municipals de més de 5.000 habitants per als quals, i a sol·licitud de la Generalitat, el Tribunal Superior de Justícia valencià ha donat el seu vistiplau perquè estiguen confinats entre la 1 i les 6 de la matinada així com que tindran la  limitació de les reunions socials fins a un màxim de10 persones. Les mesures noves tindran efecte fins el pròxim 6 de setembre.

 La limitació de les reunions socials fins a 10 persones era una mesura que fins ara afectava a tot el País Valencià, però a partir de les 00:00 hores de dimarts, dia 17, la mesura queda reduïda a les 68 localitats confinades en nocturn, entre les quals es troben les tres capitals de província.

La resolució arriba després de saber-se que la Fiscalia no s'oposava a les noves restriccions i pròrroga de les mesures sol·licitades per la Generalitat Valenciana per controlar la pandèmia. El TSJ ha autoritzat la petició de la Generalitat i autoritza la prorroga d'aquestes restriccions des del 17 d'agost fins al 6 de setembre, pràcticament coincident amb l'inici de curs i el final de les Falles en els municipis que les celebren, com València.

El TSJ ha considerat que les mesures sol·licitades són el manteniment d'un control “encara necessari” en funció del criteri de proporcionalitat i afig que “no existeix una mesura més moderada que amb la mateixa eficàcia aconseguisca el propòsit de limitar els denominats ‘botellots’ i aglomeracions de persones”. Un argument semblant al que ha usat per a la limitació del nombre de persones en reunions familiars o socials, que afirma impliquen “els majors brots epidèmics, que afecten no sols persones joves sinó a tots els membres del grup”.


Els municipis amb toc de queda són:

A la província d'Alacant: L'Alfàs del Pi, Alacant, Almoradí, Altea, Aspe, Benidorm, Calp, el Campello, Cocentaina, Dénia, Dolores, Finestrat, La Nucia, Monforte del Cid, Monòver, Mutxamel, Novelda, Onil, Pedreguer, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Sax, Teulada, la Vila Joiosa, Villena i Xàbia.

- A la província de Castelló: Alcalà de Xivert, l'Alcora, Benicarló, Benicàssim, Castelló de la Plana, Orpesa, Peníscola, Segorbe i Vall d'Uixó.

- A la província de València: Alboraia, Alcúdia de Crespins, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benigànim, Buñol, Canals, Cheste, Gandia, Godella, Guadassuar, L'Eliana, L'Olleria, Manises, Massanassa, Mislata, Montserrat, Picassent, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sueca, Torrent, Turís, València, Vilamarxant, Villanueva de Castellón i Xirivella.