L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 24 d’agost del 2021

Oberta inscripció: El monestir de Santa Maria acollirà a setembre el ""Primer Curs Internacional Presencial de Música Medieval"

El monestir de Santa Maria de Valldigna reuneix patrimoni, cultura, formació i turisme en plena vall de la Valldigna a través de les activitats que ofereix des de fa uns anys el Centre Internacional de Música Medieval (CIMM), que prepara dos esdeveniments importants en l'obertura del curs acadèmic.

El CIMM es prepara per a la celebració els dies 10, 11 i 12 de setembre del "Primer Curs Internacional Presencial de Música Medieval", curs que comptarà amb professors vinguts des de Suïssa, Alemanya, França i Espanya a impartir les seues respectives assignatures, entre les quals es troben la de vents de llengüeta doble, però també organetto, viola de roda (zanfona), percussió i veu. 

Eixos mateixos dies, i com ja hem informat i publicat, se celebrarà el "II FIMIF", tres dies plens d'activitat, que en aquesta ocasió tindrà un sabor diferent gràcies a l'ampli catàleg d'activitats per a gaudir en família que ofereix el festival. El seu cartell inclouen artistes del País Valencià i la resta de l'estat, així com de més enllà de les nostres fronteres, amb la qual cosa  la internacionalització del centre és una realitat, amb assistència de nombrós alumnat de tot el món. 

En el cas del "Primer Curs Internacional Presencial de Música Medieval" les inscripcions ja estan obertes i per a assistir a un curs és necessari confirmar mitjançant telèfon 678 066 063 o en el correu electrònic: cursos@cimmedieval.com 

Arianna Savall i Petter Udland Johansen (Conjunt Hirundo Maris) obriren la programació del 2021

 L'any acadèmic passat es va saldar amb mig miler d'alumnes que han assistit a classes d'arpa, cant medieval, vents de llengüeta doble, viola de roda, simfonia i organistrum, o cant gregorià. La matriculació es va duplicar el passat curs, comptant amb un 46% de matrícules estrangeres enfront del 54% nacionals. Els països que han aportat major alumnat als cursos del CIMM procedeixen de Mèxic, Xile, Costa Rica, el Perú, Alemanya, l'Argentina i Itàlia. 

“Estem en vies d'establir convenis amb les principals universitats i centres a Europa i Latinoamèrica per a continuar expandint la tasca i l'oferta formativa del CIMM” ha assegurat la directora del centre, Mara Aranda, que ha incidit en que "tot i que la vocació del centre és internacional, seguim amb el ferm propòsit que el CIMM siga un vehicle de formació per a tots els valencians i valencianes que estan demostrant dia a dia un interés major en la música medieval, sabent que els seus instruments tradicionals, com la dolçaina, vénen d'instruments musicals medievals i és possible interpretar aquestes músiques amb ells el que fa que els cursos proposats, com el de vents de llengüeta doble, desperten molt interés” .

Remés pel CIMM