L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 22 d’agost del 2021

El monestir de Santa Maria de Valldigna acollirà el 10, 11 i 12 de setembre la segona edició del "Festival Internacional Medieval Infantil i Familiar d'Europa "

 

El monestir de Santa Maria de Valldigna (Simat) acull durant els dies 10, 11 i 12 de setembre la segona edició del "Festival Internacional Medieval Infantil i Familiar d'Europa ", (FIMIF), pioner i únic en la seua espècie en ser el primer festival multidisciplinari dedicat a conéixer la gastronomia, art, literatura, teatre i història d'una època que dura mil anys i es troba en plena actualitat gràcies a la proliferació de sèries ambientades en aquests temps. 

El festival, que en la seua primera edició va comptar amb titelles, teatre, concerts, tallers de reconstrucció patrimonial, construcció d'instruments i artistes nacionals i internacionals, contínua en la mateixa línia aquest 2021, ampliant les seues accions més enllà de les tres jornades en les quals es desenvolupa el festival

L'obertura del festival comptarà amb la col·laboració dels alumnes del “CEIP Valldigna”, de Simat, que durant el curs s'han implicat en el muntatge del grup franc-japonés "La Camera Delle Lacrime", que oferirarà "Dante Everyman", un espectacle relacionat amb la Divina Comèdia de Dante Alighieri, el poema més important de l'Edat Mitjana i el més prolífic literat en llengua italiana. Una interrelació de l'alumnat de la Valldigna amb el propi festival, formant part del mateix i aprenent més sobre la cultura, història, art i literatura de l'època. 

El festival compta amb suport de la Mancomunitat de la Valldigna i la Conselleria de Cultura, i la coordinació i direcció de Mara Aranda. 

Programa del FIMIF

Us oferim la programació, tal com ve publicada en el cartell del festival

 

Mara Aranda, directora del Centre Internacional de Música Medieval (CIMM) de la Valldigna ha manifestat que “aquestes actuacions generen experiències que encurioseixen, generen simpatia i empatia i estimulen aqueixa percepció de la realitat més completa i plena, portant a l'individu a desenvolupar-se exponencialment”.

Les activitats són gratuïtes, però si n'esteu interessats, informar-vos que cal reserva prèvia que podreu fer escrivint a l'adreça electrònica: cimmedieval@gmail.com

Remés pel CIMM