L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 10 d’agost del 2021

El valler Quim Sanç guanyador del IV Premi de Poesia «Torre de Piles» 2021


El valler Quim Sanç (tot i nàixer a València, 1992) ha estat guanyador del IV Premi de Poesia «Torre de Piles» 2021, convocat per l’editorial de la Safor Edicions del Sud, amb el poemari Crits de diumenge.

El resultat es va fer públic en el VIII Recital de Poesia i Música en Valencià – II Memorial Salvador Tur Torregrossa- celebrat dissabte passat al parc de la Torre de la platja de Piles. Al jurat del premi ha estt format enguany per Antoni Esteve Blay, president de l’Associació Cultural Centelles i Riusech d’Oliva, els professors Vicent Riera i Escrivà i Miquel Mengual i Pascual i l’editor Manel Arcos i Martínez, en qualitat de secretari.

El jurat va acordar per unanimitat nomenar guanyadora del IV Premi de Poesia «Torre de Piles» el títol Crits de diumenge,. que una vegada oberta la plica, va resultar ser-ne l’autor Quim Sanç. El jurat va tindre a bé concedir un accèssit a l’obra titulada El crit de les arrels, l’autor del qual és Rafael Estrada Puertos, natural de Castelló (la Ribera Alta).

 


 Crits de diumenge és un recull de poemes amb tractament de temes clàssics com la mort, el pas del temps, el sexe... on es palesa un excel·lent domini de la llengua i dels recursos poètics, com la mètrica, el ritme i la rima, amb composicions clàssiques, com el sonet, i presenta reminiscències del vitalisme de Nietzsche i del Maragall més punyent.

 Quim Sanç es graduat en Filologia Catalana per la Universitat de València, i té també una dilatada trajectòria com a músic, on ha participat en projectes  com Naia o Folkenjazz, i ha col·laborat en la gravació de més de deu discs, com Ara, Estellés: 12 poemes, 12 cançons a Benicarló (2011), junt amb Ximo Caffarena; La quadrilla (2013), de Tres Fan Ball; o Desperta Ferro (2014), d’Arrap. Com a cantautor, ha publicat dos àlbums: Primeres intencions (2014) i Queixalets (2017).