L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 d’agost del 2021

RESUM DE LES MESURES EXCEPCIONALS PER RISC D'INCENDI DECRETADES PER LA GENERALITAT

 Cómo prevenir incendios forestales usando medidas mitigadoras del cambio  climático

 

RESUM DE LES MESURES EXCEPCIONALS PER RIC D'INCENDI [DOGV 12/8/2021]


RESOLUCIÓ de 12 d'agost de 2021, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb restriccions, suspensió d'activitats i recomanacions, en relació amb el risc d'incendis forestals derivats de l'actual onada de calor en la Comunitat Valenciana, estant activats el Pla territorial d'emergència (PTE) i el Pla especial enfront d'incendis forestals (PEIF)

Primer

 Declarar nivell de preemergència 3 del PEIF (Pla especial davant d'incendis forestals) en tot el territori valencià des del dijous 12 d'agost fins a la finalització de la preemergència.

Segon

La declaració del nivell de preemergència 3 suposa l'entrada en vigor d'una sèrie de mesures preventives d'obligat compliment, i durant aquest període concret, les següents prohibicions addicionals:

1. Mesures preventives durant la preemergència 3

a) Prohibició del trànsit de persones per senderes i camp a través.

b) Suspensió de treballs en els terrenys forestals o els seus voltants.

c) Suspensió de l'ús festiu-recreatiu del foc amb motius festius.

d) Prohibició genèrica d'encendre qualsevol tipus de foc en els terrenys forestals i en la zona d'influència forestal (fins a 500 metres).

e) Suspensió de qualsevol mena d'autorització atorgada per a circulació esportiva per terrenys forestals.

2. Prohibicions addicionals

a) Prohibició de circular per les pistes i camins forestals, amb qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu, dins dels parcs naturals que se citen a continuació, excepte el trànsit de vehicles per a actuacions de gestió, manteniment, vigilància, accés a residències, explotacions agràries o instal·lacions enclavades dins del mateix parc:


– Serra d’Irta
– Penyagolosa
– Desert de les Palmes
– Tinença de Benifassà
– Serra Espadà
– Serra Calderona
– Chera-Sot de Chera
– Puebla de San Miguel
– Túria
– Hoces del Cabriol
– Serra de Mariola
– Font Roja
– El Montgó
– Serra Gelada
– Prat de Cabanes-Torreblanca

b) Prohibició de qualsevol prova esportiva que transcórrega per terreny forestal, i suspensió de les ja autoritzades per al període indicat.

c) Suspensió de les autoritzacions emeses per a les zones d'acampada en terrenys forestals gestionats per la Generalitat durant el període de vigència d'aquesta resolució. Les direccions territorials notificaran aquest extrem als interessats. En el cas dels albergs, campaments i càmpings situats en terrenys forestals, no podran realitzar activitats esportives i/o recreatives fóra de les instal·lacions pròpies d'aquests.

d) Suspensió de les labors de sega del cereal mitjançant l'ús de maquinària que puga originar un incendi forestal (recol·lectores i empacadores) en la franja de 500 metres de terreny forestal des de les 10.00 fins a les 20.00 hores del període indicat.


Entrada en vigor: La present resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, és a dir, a partir d'avui.