L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 27 d’agost del 2021

Les xifres per les quals Tavernes va patir confinament nocturn a finals de mes passat i principi de l'actual




Tavernes va ser una de les 77 localitats valencianes que, segons el decret del 22 de juliol, quedava confinada per la nit en estar afectada per el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada.

La decisió presa per la Conselleria de Sanitat, va estar sol·licitada després de la reunió de la Mesa Interdepartamental contra la Covid i autoritzada pel Tribunal Superior de Justícia valencià davant el perill d’expansió del virus en els 77 municipis.

La decisió estava basada en un informe d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i  Sanitat Ambiental on s’exposava la situació i circumstàncies de cada localitat, entre les quals com hem dit, hi havia Tavernes. 

 

Els criteris seguits afectaven municipis de més de 5.000 habitants en el nivell d'alerta 4. El toc de queda es va aplicar quan, dels set criteris,  la localitat en superava tres o presentava una incidència disparada -generalment 500 o 600 casos- per cada 100.000 habitants a 14 dies (incidència acumulada).

Els indicadors seleccionats són la ja coneguda incidència acumulada a 14 dies de la població general, l’increment Diagnòstic (ANEU), que es refereix a l'ascens percentual dels casos diagnosticats en els últims 7 dies respecte a la mitjana de les dues setmanes anteriors, el Percentatge de Traçabilitat, contactes mantinguts amb un cas, la Taxa de Positivitat, contagis respecte al nombre de proves realitzades en els últims 7 dies; el número reproductiu bàsic instantani, estimació del nombre de contagis que causa un infectat i l'indicador d'excés de casos en els últims 7 dies respecte a l'esperat risc del País Valencià.

En les taules podeu vore els criteris i la situació de Tavernes que va determinar el confinament de Tavernes.