L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 21 d’agost del 2021

Quim Sanç presenta el seu poemari "Crits de diumenge" en el paratge de la Torre de Guaita

 

L'històric paratge de la torre de la Torre de Guaita va acollir ahir de vesprada la presentació del poemari "Crits de diumenge" (Edicions del Sud, 2021) del valler Joaquim Sanç, obra que ha guanyat recentment el IV Premi de Poesia "Torre de Piles". 

L'obra del valler Quim Sanç - escriptor, cantautor i professor- a través dels 47 poemes publicats en el llibre, ens ofereix una poesia de carrer, que assumeix la veu d'un poble a la manera d'Estellés, autor que estima i coneix ben bé. Així, el lector queda atrapat per la xarxa de les experiències, sentiments, vivències i amistances que l'autor ens trasllada amb versos punyents de vegades i on ens descriu realitats quotidianes que són seues però també alienes, nostres.

L'acte va comptar amb la presència de l'editor Manel Arcos, el qual va mostrar la seua satisfacció en presentar, per segona vegada a Tavernes, l'obra  d'un escriptor del poble i va elogiar la poesia de Quim pel seu arrelament al País Valencià i pel seu caràcter estellesià, amb uns textos d'una exquisida senzillesa però amb compromís amb el seu poble. 

La poetessa Marisol Moll, de Polinyà, va participar amb la recitació als assistents de diversos poemes del llibre que es presentava, on es va mostrar el seu valor i sensibilitat. 

 L'autor, Quim Sanç, va prendre la paraula per explicar el procés creatiu d'aquest poemari aixi com quina és la principal idea que discorre al llarg del mateix i que afirmava que no és altra que el pas del temps en totes les seues manifestacions, reconeixent certes influències, sobretot en la primera part del poemari, de dos grans mestres de la literatura catalana, Joan Maragall i Josep Carner. 

L'acte ha estat seguit amb molt d'interés pel public assistent. L'autor i editor van agrair la presència en l'acte de representants de l'Ajuntament, així com l'organització del mateix a càrrec de la regidoria de cultura a través dels tècnics de cultura i de la Biblioteca Municipal.