L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 d’agost del 2021

L'Ajuntament fomenta les energies renovables amb la instal·lació de panells solars en la Casa de la Cultura


La Casa de la Cultura i la Biblioteca Municipal disposen de 56 panells solars fotovoltaics de 25,2 kWp instal·lats en les cobertes de l’edifici públic, cosa que millorarà l’eficiència energètica i reducció de les emissions de CO2. Els panells solars fotovoltaics converteixen en electricitat l'energia del sol que s'usa per a autoconsum, amb la qual cosa hi ha un estalvi de l'obtinguda de la xarxa elèctrica.

L’Ajuntament implanta energies renovables dins de la política de respecte al medi ambient. Aquesta instal·lació fotovoltaica produeix energia renovable de 39.162 kWh a l’any i una reducció anual d’emissions CO2 de vora 13.800 kg/any (unes 342 tones menys de CO2 en 25 anys).

La inversió total de la instal·lació és de 35.828,10 euros, dels quals 25.200 els paga la Diputació de València dins del Pla Reacciona (25.200 euros) i la resta el consistori (10.628,10 euros). La inversió es calcula amb un retorn de 2 anys, atés que els panells solars estalviaran uns 4.500 euros a l’any en electricitat i s'estima que Tavernes pot estalviar prop de 150.000 euros en la seua vida útil.