L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 31 d’agost del 2021

Campanya per al control i seguiment de les tortugues, en especial les invasores.


L’Ajuntament ha dut a cap una campanya de seguiment i control de les tortugues que habiten en zones del terme municipal, tot amb l'objectiu de preservar les espècies autòctones i la biodiversitat.
 
Durant la campanya s'ha procedit a la captura de les tortugues invasores per a traslladar-les al Centre de Recuperació de Fauna del Saler. Les espècies invasores proliferen al terme per causa de l‘abandó i la solta de tortugues domèstiques quan es fan grans. Això suposa un risc per a la biodiversitat de l’entorn natural i són una amenaça per a la fauna i la flora autòctona.  
 
Les actuacions, amb la col·laboració de la Fundació Limne, s'han dut a cap inicialment en el llac de la Goleta, l’Ullal Gran i de les Penyetes i les sèquies del terme municipal on major fauna habita. 
 
L'activitat s'ha completat amb tallers de conscienciació sobre la importància de protegir les tortugues d’aigua autòctones i l’amenaça que suposen les espècies invasores, uns tallers realitzats en plena natura al llac de la Goleta i als Ullal Gran i de les Penyetes.