L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 18 d’agost del 2021

Compromís presenta una alternativa a la CV-60 que aprofita carreteres existents i evita destruir 600.000 m2 de terreny d'horta


Compromís ha presentat a Gandia la proposta alternativa de la formació nacionalista per al tram de la Safor de la carretera CV-60. La presentació de la proposta va estar feta en nom dels col·lectius comarcals de Compromís per l'alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez i a més van intervindre a la roda de premsa la secretaria general Àgueda Micó, el diputat a les Corts Juan Ponce i la portaveu comarcal Jacinta Rubio, que van estar acompanyats de càrrecs de la comarca.

Compromís va remarcar, com a punt de partida, que l’alternativa preferent i prioritària per millorar la mobilitat comarcal és una adequada connexió ferroviària que contribuïsca a  reduir el trànsit en els pobles de la N332.

Compromís afirma que, quan a la solució viària, proposa una alternativa coherent amb la Declaració d’Emergència Climàtica per part del Consell, que aprofita traçats ja existents, minimitzant els impactes ambientals i territorials i que resol la necessitat de donar una continuïtat adequada del trànsit procedent de les comarques interiors i la creació d’una alternativa al trànsit que travessa els pobles situats en el corredor de la N-332 a través de la connexió de la CV-60 amb l’AP-7 i la N-332, i per això s'aprofita una infraestructura viària ja existent com és la CV-680.

Aquesta proposta aprofita les carreteres ja existents entre Gandia i Palma de Gandia i la de Gandia a Vilallonga , connectant-les amb l'AP-7 i la ronda de circumval·lació de la N-332. Això evitaria ocupar 600.000 metres quadrats de sol rústic per a executar la nova carretera, de quatre carrils que vol construir la Generalitat.

Compromís considera que no s'avalua ambientalment ni econòmicament la destrucció de terra fèrtil ni la gran afecció des del punt de vista del paisatge, així com que la justificació del projecte (de la Generalitat) en un context de canvi climàtic és inexistent.

La proposta de Compromís contempla:

- Accés a l’AP-7 des de la CV-680 al pas pel terme de Beniarjó a través d’una rotonda elevada de distribució del trànsit que aprofitaria part de l’actual viaducte entra Almoines i Beniarjó. 

-  Enllaç de la CV-680 amb la N-332 (Ronda de Gandia) al pas pel cementeri de Gandia, capaç d’assumir l’escàs increment de trànsit que preveu l’actual Projecte de Connexió de la CV-60 amb la N-332 en exposició pública. L’accés des de la ciutat i des de la platja es seguiria fent per la via actual, l’Avinguda de Vilallonga.

Compromís afirma que l’existència de dos enllaços sobre la CV-680 dotaria d’una funcionalitat suficient la CV-60, alhora que el cost de l’obra civil seria molt menor i l’impacte ambiental seria insignificant.

Compromís s'ha mostrat des del primer moment en contra de l'alternativa proposada per la Generalitat en considerar-la depredadora per a la comarca Safor-Valldigna i ser un element de destrucció de l'espai físic comarcal i de dels terrenys de conreu agrícola dels terme pels quals travessa.

Remés