L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimarts, 5 de març del 2019

PLENARI DE MARÇ 2019: El fiscal del Suprem, Antonio Vercher, nomenat fill predilecte de Tavernes

 
L'Ajuntament de Tavernes va fer efectiu ahir el nomenament d'Antonio Vercher Noguera com a fill predilecte de la ciutat en un acte en el Saló de Plenaris que va reunir a molts familiars i amics de l'homenatjat.


Els portaveus dels partits que formen el consistori tingueren paraules d'elogi a la figura i trajectòria professional del fiscal Antonio Vercher, del qual destacaren sobre tot l'arrelament a Tavernes, malgrat que la seua tasca l'obliga a estar fora de la ciutat, així com la dilatada i ampla activitat dins del món judicial que l'ha dut a ocupar llocs d'importància en distints organismes nacionals i internacionals.

La proposta de l'alcalde, Jordi Joan, de nomenar fill predilecte va ser ratificada per unanimitat de tots els grups, i va ser el propi alcalde qui li va lliurar en nom de la ciutat una placa recordatria de l'acte entre els aplaudiments dels presents en el plenari.


Recordem que Antonio Vercher Noguera és fiscal de sala del Tribunal Suprem i Coordinador de la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme. Doctor en Dret per la Universitat de Cambridge (Anglaterra) i Màster en Dret per la Universitat de Harvard (USA), ha estat lletrat del Tribunal de Justícia de la C.E.i professor en diversos Màsters en Dret Ambiental i Comunitari. Actualment és  Vicepresident del Consell Consultiu de Fiscals Europeus. Vercher  és considerat per molts juristes com el pare del dret penal ambiental a l’estat espanyol.


Les paraules dirigides per Antonio Vercher al consistori i assistents deixaren ben palés el que anteriorment havien destacat els portaveus municipals: l'estima i l'arrelament a Tavernes. Emocionat va tindre un record als seus pares i familiars que ja han faltat, sense oblidar als presents a l'acte, mentre va anar explicant els sentiments que li produïa el nomenament, una sensació que confessava era nova en una persona tan acostumada a parlar en public, o a donar xerrades i conferències per tot al món. 


I enmig, va desgranar anècdotes de la seua joventut, de l'època d'estudiant i altres més actuals, amb alguna pinzellada d'eixe humor tan valler que va fer escapar alguna rialla entre els presents.

Us oferim el parlament del nou fill predilecte de Tavernes tot seguit