L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 de març del 2019

La Generalitat obliga a l'Ajuntament a autoritzar l'obertura de supermercats el dia 18








La voluntat expressada fa unes setmanes del govern de Compromís de que els treballadors dels supermercats i els fallers i falleres  pogueren gaudir plenament de les festes falleres no serà possible després que la Generalitat haja obligat, en base a una llei del 2011, a canviar els dies festius anunciats per a falles.

Recordem que el consistori, el passat juliol, amb el vot a favor de Compromís, PP i EU, va aprovar la proposta del govern de Compromís de que el dia 18, vespra de Sant Josep, fora festa local. Amb això Tavernes viuria plenament les festes falleres en ser el 17 diumenge, el dilluns dia 18 festa local i el dia 19, dimarts, la festivitat de Sant Josep.

L’Asociación de Supermercados de la Comunitat Valenciana (Asucova), on estan representades les més importants cadenes del sector, va demanar a l’Ajuntament que les tendes de “Mercadona” i la de “Mas y Mas” obriren el dia 18, cosa que l'Ajuntament va denegar. Cal recordar que altres supermercats, com “Consum”, o les tendes familiars quedaven excloses sempre que no superaren els 300 metros. El Mercat Municipal obrirà però serà decisió de cada venedor obrir o no la seua parada.


Davant això, i com que l'Ajuntament els obligava a tancar el dia 18, Asucova va presentar un recurs a la Direcció General de Comerç, que en base a una llei del 2011 ha enviat un requeriment a l'Ajuntament - el podeu llegir dalt - on s'obliga a l'Ajuntament a trencar l'acumulació de dies festius, cosa que s'ha de fer habilitant com a feiner algun dia festiu.

L'Ajuntament no podia habilitar sols el 17 o sols el dia 19, perquè així tampoc no es trencava l'acumulació de festius, i la possible solució d'obrir el 17 i també 19 no cal ni dir que el govern de Compromís ni la va contemplar. Així les coses, no ha tingut altre remei que habilitar el dia 18, dia en que els comerços podran obrir fins les 15h.

I alguns potser esteu pensant: Afectarà això a Sant Vicent, també festa local? Doncs no, perquè ací el tractament és diferent perquè no són 3 dies seguits festius i, a més, el diumenge de Sant Vicent està habilitat per la Generalitat al ser Tavernes municipi turístic.

La plaça Major en un passat lliurament de premis fallers
Tavernes ciutat fallera

Cal recordar que fa unes setmanes el mateix alcalde, Jordi Joan, en el seu perfil de facebook va remarcar el fet que Tavernes és una ciutat fallera, i per això el govern de Compromís havia proposat, i el plenari excepte el PSOE, havia aprovat que el dia 18 fora festa local.


El mateix Jordi Joan indicava la voluntat del govern de Compromís de que la vespra de Sant Josep fora festiu, i així considerava que "es defén els interessos dels treballadors i treballadores i el dret de les falleres i fallers a gaudir de les falles”. Fins i tot arribava a considerar que en cas d'una necessitat de compra d'última hora, no hi hauria cap problema perquè el xicotet comerç, les denominades tendes de proximitat, normalment regentades per gent del poble, tenia llibertat horària.

Finalment les previsions no s'han complert, i la Direcció de Comerç davant el requeriment de Asucova ha aplicat la llei, amb la qual cosa els supermercats grans estaran oberts el dilluns, dia 18, fins a les 15 hores.