L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 25 de març del 2019

Acte institucional per a celebrar la fundació de Valldigna en el 1298


La Valldigna va celebrar ahir l’acte institucional sota la presidència de Vicent Ribera, president de l’ens comarcal, i la dels quatre alcaldes de la Valldigna així com de regidors dels quatre municipis (fotografia superior). I absències de polítics que, en altres temps i legislatures, foren protagonistes d’aquesta diada que,  amb uns dies de retard, commemora la fundació del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna per Jaume II el Just.

Imatges dels representants dels pobles de la Valldigna i autoritats assistents
Diada de confraternitat on va primar sobre tot la voluntat de ser Valldigna i on les raons històriques, de costum, de llengua i de cultura, com a forjadors del forts llaços que uneixen als quatre pobles des del 1298, varen estar per damunt de posicionaments polítics que no van ser per a res esmentats. 

Vicent Ribera, president de la Mancomunitat
 Intervenció primer del president de la Mancomunitat, Vicent Ribera, reivindicatiu on va fer un paral·lelisme entre els greuges de finançament del poble valencià i els que ha patit la Valldigna i el seu monestir tot i el paper que juga dins de la història dels valencians. 
 
Maria Josepa Amigó, vicepresidenta de la Diputació
Pilar Moncho, diputada de Turisme
 I un homenatge a les 300 persones que un dia de la dècada dels anys 1970 firmaren el manifest que va engegar el moviment reivindicatiu i de recuperació del monestir de Santa Maria de Valldigna per al poble valencià i valldignenc.


Helena Ferrando, Secretària Autonòmica de Serveis Socials
Lloança i reconeixement de la singularitat històrica de la nostra comarca a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josepa Amigo, de la diputada de Turisme Pilar Moncho i de la Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, la valldignenca Helena Ferrando que va unir també pinzellades de la seua infantesa passada a Simat i com el monestir, i la necessitat de recobrar-lo, omplia molts aspectes de la vida a sa casa.



I per a gaudi final l’actuació de l’Orfeó Universitari de València amb uns 50 cantants acompanyats de piano, que va interpretar, entre altres, peces de Bach, un homenatge a Lorca con “Nocturnos de la ventana” i “Hungarian Rhapsody” de Queen.

Mentre pels carrers de Simat hi havia molt bon ambient, teatre de carrer i les paradetes tradicionals de la festa del Dia de la Valldigna.